BKM Express mobil ödemeyi hayatın her alanına taşıyor

BKM Express mobil ödemeyi hayatın her alanına taşıyor

BKM Genel Müdürü Canko:- "BKM Express, dört yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en yaygın ve en fazla kullanıcıya sahip dijital cüzdanı haline geldi"- BKM Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Yazıcıoğlu:- "BKM Express ile simitçiden sokak büfesine, ga

İSTANBUL (AA) - Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı BKM Express, hızla dijitalleşen dünyada mobil ödemeyi simitçiden büfeye, restorandan gazete bayisine kadar hayatın her alanına taşıyacak.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından, BKM Express'in kullanıma sunulmasından bu yana geçen dört yılda e-ticaret, mobil ticaret ve online ödemeler alanlarında yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

BKM Genel Müdürü Soner Canko, toplantıda yaptığı konuşmada, teknolojiyle ödeme yollarına bir soluk getirdiklerini belirterek, sadece bankalar arasında hizmet verirken bugün son kullanıcıya da hizmet sunan bir ödeme teknolojileri şirketi haline geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin ödeme teknolojileri alanında dünyanın en önemli inovasyon merkezlerinden biri olduğunu belirten Canko, nakitsiz ödemede oldukça iyi bir yol alan Türkiye'nin bugün toplam tüketim harcamalarının yüzde 40'ını kartlarla yapan bir ülke haline geldiğini bildirdi.

Canko, Türkiye’de 1,2 milyonu aşkın kullanıcı sayısına ulaşan ve 15 binin üzerinde üye iş yerinde hizmet veren BKM Express'in kullanıcılara web ve mobil alışverişlerinde hızlı ve kolay ödeme imkanı sunduğunu ifade etti.

BKM Express’in dört yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en yaygın ve en fazla kullanıcıya sahip dijital cüzdanı haline geldiğini kaydeden Canko, "Nakit ödemeyi terk ederek, hız ve kolaylık sağlayan ödeme sistemlerine geçmenin faydalarını bireyden aileye, aileden topluma, toplumdan ülkenin tamamına ölçeklendirmek mümkün. BKM Express, alışveriş deneyimine getirdiği hızlı, kolay ve güvenli ödeme anlayışıyla bu vizyona çok önemli katkılar sağlıyor." dedi.

Canko, Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı BKM Express’in kurulduğundan dört yıl sonra topluma somut faydalar, yeni teknolojiler sağlayan ve ekosistemi besleyen bir marka haline gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.


- Online perakende işlemlerinde mobilin payı artıyor


BKM Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu ise BKM Express’in yeni hedefinin “mobil ödemeyi hayatın her alanına taşımak” olduğunu söyledi.

Online perakende işlemleri içindeki mobil ödemelerin payının dünyada yüzde 35’e, Türkiye’de yüzde 38’e, BKM Express’te ise yüzde 51’e yükseldiğine dikkati çeken Yazıcıoğlu, son bir yılda internetten yapılan kartlı ödemeler hacminin toplamda 65 milyar TL olduğunu ifade etti.

Türkiye’de 58 milyon kredi kartının kullanımda olduğu bilgisini veren Yazıcıoğlu, internette kullanılan kredi kartı sayısının 24 milyon olduğunu, bu alanda 34 milyonluk büyük bir potansiyel bulunduğunu kaydetti.

Dünyada 2019 yılında 2 milyar kişinin mobil ticaret yapmasının beklendiğini aktaran Yazıcıoğlu, mobil ticareti büyüten dört ana teknolojik faktörü mobil penetrasyon oranı, büyük ekrana sahip akıllı telefonlar, 4,5G ile tüketicilerin hayatına giren mobil internetin hızlanması ve 7 gün 24 saat alışveriş yapabilme imkanı olarak sıraladı.

Bunun yanı sıra mobil ticaretin artmasını sağlayan en önemli faktörlerden birinin de kolay ve güvenli mobil ödeme yöntemleri olduğunu belirten Yazıcıoğlu, BKM Express ile mobil ödeme kolaylığını hayatın her alanına taşıma hedefinde olduklarını dile getirdi.

Yazıcıoğlu, BKM Express’in dört yıllık yolculuğuna değinerek, önce web’de başlayan ve 2013 yılından itibaren mobilde online alışverişlerle devam eden bu vizyonun bundan böyle ağırlıklı akıllı telefonlar üzerinden sokağa kadar ineceğini söyledi.

Serkan Yazıcıoğlu, simitçiden sokak büfesine, gazete bayisinden restoranlara kadar her yerde akıllı telefon üzerinden kolaylıkla mobil ödeme yapma imkanı sağlayan BKM Express’in hayatın her alanında kolay ve güvenli mobil ödemelere öncülük yapmaya devam edeceğini belirtti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :