Bizim Toptan, yılın ilk 9 ayında satış gelirlerini 3,4 milyar TL’ye çıkardı

Bizim Toptan, yılın ilk 9 ayında satış gelirlerini 3,4 milyar TL’ye çıkardı

Bizim Toptan'ın 2019 yılının ilk dokuz ayında elde ettiği satış gelirleri 3,4 milyar TL'ye, net kârı 21,8 milyon TL'ye yükseldi.

Bizim Toptan'ın 2019 yılının ilk dokuz ayında elde ettiği satış gelirleri 3,4 milyar TL'ye, net kârı 21,8 milyon TL'ye yükseldi. Müşteri sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 arttı.

Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), 2019 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Bilgilendirme Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre; Bizim Toptan'ın satış gelirleri 2019'un ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 3,4 milyar TL'ye yükseldi. Şeker ürünleri hariç ana kategori büyümesi ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artış gösterdi. Bizim Toptan'ın brüt kârı, ilk dokuz aylık dönemde 388 milyon TL'ye ulaştı. FAVÖK tutarı ise bir önceki yıl aynı döneme göre önemli bir yükseliş gerçekleştirerek yüzde 55,1 arttı (TFRS16 hariç kıyaslamadır). FAVÖK tutarı TFRS16 dahil olarak ise 197,5 milyon TL'ye ulaştı. Şirketin net kârı 2019 yılının ilk dokuz ayında yine önemli oranda artış göstererek 21,8 milyon TL olarak gerçekleşti. Bizim Toptan'ın olumlu sonuçlarında toplam müşteri sayısındaki güçlü artış etkili oldu. Şirketin toplam müşteri sayısı, 2019 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artış göstererek 1,6 milyona yaklaştı.

Bizim Toptan'ın 2019'un ilk dokuz ayında kaydettiği performansı değerlendiren Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı şöyle konuştu: "Bizim Toptan 2019 yılının ilk dokuz ayında da güçlü sonuçlar almaya devam etti. Gelişmiş müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) uygulamalarımız ve beraberinde toplam müşteri sayımızdaki artış, güçlü sonuçların temelini oluşturdu. Bizim Toptan olarak çok daha organize şekilde uyguladığımız yeni müşteri kazanma ve satışları kârlı kanallar lehine geliştirme stratejimiz sonucunda hem brüt kar hem de FAVÖK ve net kar da dâhil olmak üzere tüm kârlılık rakamlarımız sürdürülebilir, güçlü, seviyelerine yerleşti. Aynı zamanda iş ortaklığı mal tedarik sistemimiz SEÇ Market de hızlı gelişimini sürdürdü. Geleneksel perakende kanalı müşterilerimizin kazan-kazan stratejisi ile desteklenmesini amaçlayan mal tedarik sistemimizde, üçüncü çeyrek sonu itibarıyla 733 SEÇ Market'e ulaştık. Tüm iş ortaklarımıza teşekkür ederiz. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Bizim Toptan, çok kanallı satış politikası, yaygın mağaza ağı, geniş ürün portföyü, öz markalı yüksek kaliteli ürünleri, rekabetçi fiyatları ve kurumsal yapısı ile pazardaki en güçlü oyunculardan biridir. Gelecekte de hem tedarikçilerimizin hem de müşterilerimizin çözüm ortağı olarak gücümüzü artırarak yolumuza devam edeceğiz."

Bizim Toptan'ın iş ortaklığı mal tedarik sistemi SEÇ Market, hızlı büyümesine ilk dokuz aylık dönemde de devam etti. Dönem içinde SEÇ Market'e yapılan satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artarak 320 milyon TL'ye ulaştı. Bu dönemde SEÇ Market sayısı ise ikinci çeyrek sonundaki 673'ten 733'e yükseldi.

SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan'ın markalı ve özgün markalı ürünleri, avantajlı fiyatları, promosyonları ve ödeme kolaylıkları gibi pek çok hizmetinden yararlanabiliyor ve müşterilerinin de bu avantajlardan yararlanmasını sağlıyor. SEÇ Market'in elde ettiği hizmetler arasında; ürün tedarikinde rahatlık, standart kurumsal ödeme yöntemleri, bayi destek sistemi, kurumsal dekorasyon, kampanya, ilan ve indirim tasarımları, bayiye özel satış temsilcisi, düzenli sevkiyat, stok kontrolü, satış danışmanlığı ve Bizim Toptan'ın uzmanlığından faydalanma gibi avantajlar yer alıyor. SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan'ın yaklaşık 5 bin çeşitten oluşan ürün portföyünden kendi ürün gamlarını oluşturabiliyor, ortak bir sistemle stoklarını anlık görüntülüyor ve siparişlerini otomatik öneri sistemiyle kolayca verebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı