"Bizim Tarihimizi Başkaları Yazdı"

"Bizim Tarihimizi Başkaları Yazdı"

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Seydişehir Belediyesinin davetlisi olarak“Osmanlı Tarihini Doğru Okumak” konulu konferansa katıldı.

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Garnizon Komutanı Murat Tuna, Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir , Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri,Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Selçuklu ile Osmanlı arasındaki ilişkiyi anlatan Tarihçi Yazar Ahmet Şimşirgil, “tarih ilmi herkese faydalı bir ilimdir. Tarih bilmeyen insan ahmak olur.Tarihi bilmeyen insanların gönül göz kapalıdır. Bütün duygular buradan geçiyor. Tarih ilmi en çok Kuran-ı Kerim’de övülen ilimdir” dedi. Tarihini ve kültürünü bilmeyen milletlerin, kendilerine yön verebilmeleri mümkün değildir diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” çok sayıda operasyonlar geçirmiş milletlerin evlatları olarak tarihin doğru şekilde bilinmesi gerekiyor. Baktığımız zaman yaşanan olayları hepimiz biliyoruz. Osmanlı’nın yıkılışı Cumhuriyetin yıkılışından sonra ki süreçte, maalesef baktığımız da biz II. Abdülhamitleri zalim ve diktatör olarak gördük. Çünkü bizim tarihimizi okuyanlarda yazanlarda bizden değildi. Ancak kendi tarihimizi yeni yeni yazmaya okumaya başladık. Biz Osmanlıyı iyi anlayacak olursak , biz Osmanlıyı sadece adı muhteşem olan dizilerden değil de, kendi milli ve yerli olan değerlerimizden hocalarımızdan okuyup, onlardan dinleyecek olursak, bu günde geçmişte II. Abdülhamit’te söylenen şeyler Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya üzerindeki dik durması , zulme karşı baş kaldırması sonucunda aynı kelimeler tarihi tekerrür değildir. Biz geçmişimizi iyi anlayıp milletimiz aynı hataya düşmeyecek. 15 Temmuz’da düşmediğimizi gösterdik.Bundan sonrada düşmeyeceğiz inşaallah” dedi. Tarih, Dil, Din , Edebiyat insana şahsiyet kazandıran bilimler, şayet bunlar bilinmezse adamın şahsiyeti elden gider diyen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “bunun için tarihle, dilimizle, ve dinimizle oynuyorlar. Dilimizi çadır devleti diline çevirdiler bilerek. Tarihimizi bozdular, tarihimiz 1976 yılına kadar başka kitaplardan okutuldu, yabancıdan okutulmayı maharet sanıyorlar. Amerikalı mı yazacak benim tarihimi. Benim tarihimi yazan ecdadım neden sorgulanıyor da yabancı sorgulanmıyor” dedi. Gençlere seslenen Prof.Dr. Şimşirgil;” gençlerimiz ağacın tepesine çıkmak istiyorsa, yıldızları hedef edinsin. Hedefi, ideali yüksek tutmak lazım, alçak değil.Aşa değil hep yukarı tutmalı.Liseli yıllarımızda Osmanlı’yı sadece, birinci sınıf dövüşen bir devlet olarak tanıttılar. Güya Osmanlı, iyi savaşırdı ama ilme karşıydı. Osmanlı bir ilim devleti değildi ve onun için de yıkılmıştı!Alakası yok. Çocuklarımıza matematik, fizik, kimya gibi derslerden daha fazla tarih ve edebiyat derslerini sevdirmemiz ve tarih şuuru aşılamamız gerekiyor” dedi.

Günün anısına Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e Seyyid Harun Veli Cami’nin tablosunu hediye eden Başkan Tutal, katılımlarından dolayı Prof. Dr Şimşirgil’e teşekkür ederken konferans soru cevap şeklinde devam etti. Konferans sonunda Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, okurlarına kitaplarını imzaladı.

bizim-tarihimizi-baskalari-yazdi”-(4).jpg