"Bizim işimiz millete hizmetkarlıktır"

"Bizim işimiz millete hizmetkarlıktır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:- "Bizim kafası karışık adamlarla işimiz yok. Çok net ve açık. Bir gözü Amerika'ya bakan, bir gözü Avrupa'ya bakan, onların vereceği talimatlarla beraber hareket eden, milletini görmeyen, 'Nasıl olsa idare ederiz.' anlayışıy

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim kafası karışık adamlarla işimiz yok. Çok net ve açık. Bir gözü Amerika'ya bakan, bir gözü Avrupa'ya bakan, onların vereceği talimatlarla beraber hareket eden, milletini görmeyen, 'Nasıl olsa idare ederiz.' anlayışıyla işimiz olmadı. Bundan sonra da hiç işimiz olmayacak. Bizim işimiz millettir, millete hizmetkarlıktır." dedi.

Bakan Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı İstanbul 2 No'lu Grup Başkanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Beşiktaş Sosyal Güvenlik Merkezi binalarının açılışında vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin 21. yüzyılın başından beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük sorunları aştığını vurgulayan Soylu, "Hiç bir meselemizi yarım bırakmadan tamamlayarak götürüyoruz. Çok önemli bir dönemin içerisindeyiz. Terörle mücadelemizi, PKK'yla, DEAŞ'la, FETÖ'yle mücadelemizi yarım bırakmıyoruz. Bu yatırımları nasıl devam ettiriyorsak, 3. Havalimanı'nı yapıyorsak. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü nasıl yapıyorsak, ulusal gururumuz ve onurumuz haline gelen Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü... Şimdi Boğazın hemen şurasında 3 katlı tüplü geçişi daha büyük projemiz olarak ortaya koyacağız." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin güçlü olması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bizim kafası karışık adamlarla işimiz yok. Çok net ve açık. Bir gözü Amerika'ya bakan, bir gözü Avrupa'ya bakan, onların vereceği talimatlarla beraber hareket eden, milletini görmeyen, 'Nasıl olsa idare ederiz.' anlayışıyla işimiz olmadı. Bundan sonra da hiç işimiz olmayacak. Bizim işimiz millettir, millete hizmetkarlıktır. Milletin hayat standardını yükseltmek, 3 bin dolardan 11 bin dolara getirdiğimiz kişi başı gelir seviyesini 25 bin dolara hep birlikte çıkarabilmektir. Bütün gayret ve mücadele budur."

- "Türkiye'nin sözünün dünyada hüküm olma vakti geldi"

Türkiye'de millet için çalışan devlet adamlarına her zaman sıkıntılar çıkarıldığını aktaran Soylu, merhum Başbakan Adnan Menderes ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yapılanları hatırlattı.

Soylu, bu defterlerin kapatılma zamanının geldiğini ifade ederek, Türkiye'nin sözünün dünyada hüküm olma vaktinin geldiğini söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadelesini anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"14-15 yaşındaki kız dağa mı gitsin, terörist mi olsun? Onları salık verenleri takdir ediyor ve cezaevlerinde ziyarete gidiyorlar. Alkışlıyorlar ve bizim yanlış yaptığımızı söylüyorlar. Biz yanlış yapmadık. 53 kişinin katline sebep olan adamın hapiste bulunması yanlış değildir. Adaletin, hakkaniyetin ve vicdanın gereğidir. Onu çıkarmak isteyenler de bunu siyasal propaganda haline dönüştürmek isteyenler de bu milletin adaletiyle, vicdanıyla ve medeniyetiyle savaşıyorlar. Bunu Allah da millet de görüyor."

Konuşmasının ardından kurdele kesimiyle hizmet binalarının açılışını yapan Soylu'ya, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :