"Bize yeniden görev düşerse seve seve gideriz"

"Bize yeniden görev düşerse seve seve gideriz"

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Dürgen:- "Dernek üyelerimizin, yeniden askere alınıp Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için ciddi talepleri var. Başkomutanımızdan sefer görev emri bekliyoruz. Bu vatan için hepimiz başından beri yemin ettik

ANKARA (AA) - ALİ KEMAL AKAN - Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen, "Dernek üyelerimizin, yeniden askere alınıp Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için ciddi talepleri var. Başkomutanımızdan sefer görev emri bekliyoruz. Bize yeniden görev düşerse seve seve gideriz." dedi.

Dürgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini ve bu konuda devletin doğru bir karar aldığını söyledi.

Sınırları tehdit eden teröristleri bir şekilde temizlemek gerektiğini belirten Dürgen, masum insanların öldürülmesine hiç kimsenin göz yumamayacağını vurguladı.

TEMAD olarak sınır illerinde vatandaşlarla birlikte olduklarını ve harekatı desteklerini dile getiren Dürgen, göreve başladıklarında bu vatanın bütünlüğü için yaptıkları yemini, orada tekrarladıklarını anlattı.

Dürgen, "Dernek üyelerimizin, yeniden askere alınıp bu harekata katılmak için ciddi talepleri var. Başkomutanımızdan sefer görev emri bekliyoruz. Bu vatan için hepimiz başından beri yemin ettik. Yeniden bize görev düşerse seve seve gideriz." diye konuştu.

- "Meslektaşlarımızın başarısı, bizleri gururlandırıyor"

Meslektaşlarının başarısının kendilerini gururlandığına dikkati çeken Dürgen, şunları kaydetti:

"Özellikle harekat bölgesindeki meslektaşlarımızın başarısı, bizleri gururlandırıyor. Onlara güvenimiz her geçen gün daha da artıyor. Uzman çavuşlarımız, astsubaylarımız, erlerimiz ve diğer komuta kadememiz orada çok zor şartlarda ciddi başarılara imza atıyorlar. İnanıyoruz ki Türk ordusu, kendisine yönelen her gücün üzerine yumruğu indirecektir. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Bizler de her zaman onların arkasındayız, destekçileriyiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :