Bize Her Yer Bolu Değil…

Bu söz bana ait değil Bolululara ait. Tamamı şöyle “Bize her yer BOLU değil çünkü her yer BOLU kadar güzel değil”

Bolu’yu görmeden bu söz abartılı gelebilir belki ama gördüğünüzde bu söze siz de hak verirsiniz.

Bolu dağlarında Bolu Beyi yok. Yollar kesilmiyor. Rahat rahat güven içinde gezebiliyorsunuz!

Bolu’da artık Bolu Hadimleri var. Bolu’ya ve Bolululara gece gündüz hizmet ediyorlar.

300.000 insanın refahı için elbirliğiyle çalışıyorlar. Hem maddi hem de manevi, hem eğitim hem de kültür.

Bir ALAADDİN de Bolu’da var Konya’nın Alaaddin’i gibi. Yalnız onların ALAADDİN’i yaşıyor hem de YILMAZ cinsinden. Hem de ŞEHREMİNİ olarak şehrin başında. Şehri tarihi, sosyal ve kültürel yönlerden geliştirmeye çalışıyor ekibiyle. TYB Konya Şubesinden bir otobüs yazarı misafir etmesi de bu konuya verdiği önemi gösteriyor. Programa Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarını da düşününce iki belediye arasında var olan güzel birliktelikten de haberdar olmuş olduk.

TYB KONYA

TYB’nin kültürel programlarda en aktif şubesi. Mart’ın başından Aralık’ın sonuna kadar İl Halk Kütüphanesinde her Cumartesi yapacağı programı bir takvime bağlar ve ona titizlikle uyar. Bu programlardan biri de

ANADOLU MEKTEBİ

Sami GÜÇLÜ Bey tarafından başlatılan ANADOLU MEKTEBİ ışığını bolu’ya kadar uzatmış. Mektep öğrencilerinin rehberliğinde Bolu’nun birazını tanıdık. Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan Anadolu Mektebi geçen yıl Mustafa KUTLU’nun kitaplarının okunmasını sağlamış. Bu yıl da Tarık BUĞRA’nın kitaplarını okuyorlar. Tatil döneminde bile Konyalı yazarları dinlemeye gelmeleri bizi umutlandırdı.

BOLU…

Havası güzel, nemli değil, tam sıcak değil, tatlı bir serinlik var. Esintisi de mevcut.

Suyu bol 200 kadar göl ve gölcük varmış. Bir de ilçesi var Göynük adında. Oraya mutlaka gideceksiniz Çünkü İstanbul’un manevi fatihi AKŞEMSEDDİN dedemizin kabri orada bulunuyor. İlçe Müftüsü Mehmet ŞAHİN sizi ilçe hakkında bilgilendiriyor.

BEBEK ORMANI

Başkan Alaaddin Bey farklı bir proje başlatmış BEBEK ORMANI. 240 dönümlük bir arazi ayrılmış. Her doğan çocuk için bir ağaç dikiliyor ama bu farklı bir ağaç MEYVE VEREN BİR AĞAÇ. Günde ortalama 3 çocuk dünyaya geliyor ve üç ağaç dikiliyor. Ağacın üzerine çocuğun künyesi takılıyor. Yani doğar doğmaz bu dünyada dikili bir ağacınız oluyor. Ayrıca ağaçların altına sebze ekilmiş her çeşidinden Domates, salatalık, karpuz, nohut, fasulye... Burada yetişen ürünler hayır pazarında değerlendiriliyormuş.

 Darısı TORKU’nun başına Türkiye nüfusu kadar ağaç dikmeyi hedefleyen Torku’nun da meyve ağacı dikmeye yönelmesini bekliyoruz. Hem oksijeninden hem de meyvesinden faydalanmak için.

PROJE HAVUZU

Aslında değişik kurumların yaptıkları faaliyetler bir proje veya etkinlik havuzunda birleştirilmelidir. Mesela belediyelerin yapmış oldukları tüm faaliyetler sınıflandırılarak tüm belediyelerin görecekleri bir ortamda onlara sunulmalıdır. Bunlar alanlarında kategorilere de ayrılabilir.

Diyanet’in yaptığı tüm program çeşitleri tevhid edilmeli ve kategorilere ayrılarak tüm ilçe müftülüklerinin göreceği şekilde bir platformda sunulmalıdır. Aynı durum Milli eğitim Bakanlığı ve okullar için de geçerlidir.

BOLU

Bolu deyince üç şey aklıma geliyor artık; su, yeşil ve mavi gökyüzü bir de nilüfer Sanki göllere bitki ekilmiş gibi kendisini gösteriyor. Neredeyse toprağı göremiyorsunuz.

Bolu, bolluğa şahit olduğunuz bir şehir. Bolu yeldeğirmenlerini göreceğiniz bir memleket.

Abant, Yedi göller ve Gölcük artık zihninizde bir yer ediniyor. Hayal gerçeğe dönüşüyor. Beyninizde Bolu dosyası açılıyor. Mengen Müftüsü Naci YALÇINKAYA ile Gölcük’te buluşmak nasip oluyor.

TEŞEKKÜR

İmkanları fırsata dönüştürmek önemli.

“Yazılacak Çok Şeyimiz Var” var diyerek bizi yollara düşüren ve iyi de yapan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Hayri ERTEN bey ve ekibine, bu programa destek sunan Konya Büyük şehir Belediyesine, bizleri ağırlayan ve Bolu’yu tanımamıza vesile olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin YILMAZBey ve ekibine, Anadolu Mektebindeki gençlere ve güzel bir seyahat gerçekleştiren yol arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Muhabbetlerimle

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.