"Biz tertemiz bir mirası taşıyan milletiz"

"Biz tertemiz bir mirası taşıyan milletiz"

Başbakan Yardımcısı Akdağ:- "Biz tertemiz bir mirası taşıyan Türk milletiyiz. Sadece bugün Afrin'de değil geçmişte de mücadele ettiğimiz, savaştığımız hiçbir güce karşı sivillere zarar vermedik, bugün de çok dikkatliyiz. Afrin’de sivillere zarar vermeden

ERZURUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Biz tertemiz bir mirası taşıyan Türk milletiyiz. Sadece bugün Afrin'de değil geçmişte de mücadele ettiğimiz, savaştığımız hiçbir güce karşı sivillere zarar vermedik, bugün de çok dikkatliyiz. Afrin'de sivillere zarar vermeden karşımıza çıkan zalimlere, terörist gruplara karşı bu milletin kim olduğunu inşallah 2018'de kurtuluşumuzun 100. yılında bir kere daha göstereceğiz." dedi.

Beraberindeki Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere İspir ilçesine gelen Akdağ'ı, ilçe girişinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İspir Kaymakamı Faruk Erdem, İlçe Belediye Başkanı Osman Çakır, kurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

Akdağ, İspir Kaymakamlığı önünde ilçenin düşman ilçesinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikle katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve öğrencilerin temsili kurtuluş gösterisi ile başladı.

Bir öğrencinin ilçenin temsili olarak vatan hainlerinden kurtulmasının ardından elindeki Türk bayrağını Akdağ'a teslim ettiği gösteride, Akdağ Türk bayrağını öpüp alnına koyarak teslim aldı.

Akdağ, programda yaptığı konuşmada, "Bugün İspir'deki kurtuluş gününde Şubat 1918'da yaşanan ruhun aynısını yaşandığını görüyoruz. Gençler, vatanları, milletleri, bayrakları, ezanları ve inançları için 1918'de neyi yaptılarsa bugün de aynılarını yapmak için hazır. 1918'de ilçenin insanlarının bir araya gelmesiyle kurtuluş ruhu gerçekleşti ve şükürler olsun ki çetelere bu toprakları dedelerimiz, büyüklerimiz bırakmadılar." dedi.

- "Teröristlerin insanımızı tehdit etmesine müsaade edemeyiz"

Başbakan Yardımcısı Akdağ, geçmişte şehit olan büyüklerin millete tertemiz vatan toprakları bıraktığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün ordumuz, silahlı kuvvetlerimiz, özel kuvvetlerimiz Afrin'deler. Bugün İspir'den hep beraber şu güzel ruhu, gözlerinizden bu meydana akseden ruhu hep beraber dua olarak Afrin'e gönderelim. Rabbim Afrin'de mücadele eden yavrularımızı muhafaza buyursun. Cenabıhak onların kılıçlarını keskin etsin, Türk'ün demir yumruğunun ne olduğunu onların karşısındaki zalimlere inşallah göstersin. Önemli bir harekat sürdürüyoruz. Neden Türk ordusu Afrin'de, çünkü biz terörist grubun hemen sınırlarımızın yanı başında, Türkiye Cumhuriyetinin 81 milyon insanımızın, kardeşimizin tehdidine müsaade edemeyiz. Çünkü biz bu terörist grubun aynı zamanda Suriyeli kardeşlerimize yaptığı zulme de razı olamayız. Bugün bunun için Afrin'deyiz."

- "Mücadelemiz devam edecek"

Yalanlarla Afrin'deki harekatı farklı yönlere çekmeye çalışanların var olduğuna dikkati çeken Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz tertemiz bir mirası taşıyan Türk milletiyiz. Sadece bugün Afrin'de değil geçmişte de mücadele ettiğimiz, savaştığımız hiçbir güce karşı sivillere zarar vermedik, bugün de çok dikkatliyiz. Afrin'de sivillere zarar vermeden karşımıza çıkan zalimlere, terörist gruplara karşı bu milletin kim olduğunu inşallah 2018'de kurtuluşumuzun 100. yılında bir kere daha göstereceğiz. Sınırımızın hemen yanındaki toprakları teröristler gruplarından temizleyene kadar da bu mücadelemiz devam edecek."

Akdağ, konuşmasını terörle mücadele şehit olanlar için vatandaşlardan "Fatiha" okumasını isteyerek bitirdi.

- "Türk ordusunun gayesi dünyaya barışı ve huzuru getirmektir"

Vali Azizoğlu ise 20. yüzyılın ilk çeyreğinin Osmanlı'nın en zor ve meşakkatli yılları olduğuna değinerek, "O yıllarda dünya yeniden kuruluyor, yeni bir çağ açılmış ve bütün hesap Osmanlı'nın yıkılması ve bu topraklar üzerinde yeni devletçikler kurulmasıydı." dedi.

Azizoğlu, bu oyunu oynayanların Osmanlı İmparatorluğu'nu yıktıklarını belirterek, "Anadolu coğrafyasını, mübarek Anadolu yurdunu paramparça etmek istediler ama o zaman 1918'de Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi vatanını seven her insan bir araya geldiler ve bu toprakları peşkeş çekmek isteyenlere fırsat vermediler." ifadesini kullandı.

Dünyanın yeniden Türk'ün kuracağı barış ve medeniyeti dört gözle beklediğini vurgulayan Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün Suriye’de barışı tesis etmek için çalışan ordumuz yarın Irak'ta, bütün bu coğrafyada barışı tesis edip hür ve müstakil bu coğrafyada barış ve kardeşlik hakim olacak. Biz birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bizden umut bekleyen insanların da umudu olmaya devam edeceğiz."

Etkinlikler, halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi ve kutlama mesajlarının okunmasıyla sona erdi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :