"Biz Anadoluyuz Projesi"

"Biz Anadoluyuz Projesi"

Proje kapsamında Bingöl'den gelen 100 öğrenci, Muğla'nın Menteşe ilçesinde tarihi ve turistik mekanları gezdi

MUĞLA (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Bingöl'den Muğla'nın Menteşe ilçesinde gelen 100 öğrenci, tarihi ve turistik yerleri gezdi, tiyatro izledi.

Bakanlığın 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan proje çerçevesinde ilçede misafir edilen öğrenciler, Tarihi Arasta Çarşısı, Yağcılar İş Hanı, Saatli Kule, Konakaltı Kültür Merkezi ve Kurşunlu Camisi'ni ziyaret ederek, cami bahçesinde Muğla Müftülüğü Mehteran Takımının seslendirdiği marşları dinledi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, projenin amacının birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi.

Kente gelen öğrencilerin Muğla’dan mutlu ayrılacağını vurgulayan Civelek, Muğla’dan Bingöl’e kurulan gönül köprüsünün gelişerek sürmesi temennisinde bulundu. Civelek,"Biz Anadoluyuz Projesi"ne katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise "Biz Anadoluyuz Projesi" ile kardeşlik ruhunun geliştirilerek, öğrencilerin şer odaklarının istismarlarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulup, iller arasındaki kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Öğrenciler kent merkezindeki tarihi ve kültürel alanlardaki gezinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine geçerek buradaki tiyatro gösteriminin ardından sanatçı Ufuk Özkan ile söyleşiye katıldı.

Program sonundan ilçeden ayrılarak Bodrum’a geçen öğrencilerin yarın uçakla Bingöl’e döneceği öğrenildi.

Öğrencilerin etkinliklerine Muğla Valisi Esengül Civelek, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :