"Biz Anadoluyuz Projesi"

"Biz Anadoluyuz Projesi"

İçişleri Bakanlığı'nca hayata geçirilen proje kapsamında İstanbul'a gelen öğrenci kafilesi, tarihi ve turistik yerler ile 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı ziyaret edecek, vapurla boğaz turu atacak

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Diyarbakır, Mardin ve Hakkari'den 258'i kız 595 öğrenciden oluşan ilk kafile İstanbul'a geldi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, bakanlık tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden 15 yaş ve altı okul çağındaki 50 bin öğrencinin yurdun çeşitli bölgelerindeki 24 kente gönderilmesinin planlandığı bildirildi.

Açıklamada, iller arası kardeşlik köprüsü kurulması ve ortak kültürel değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında; Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şırnak ve Şanlıurfa'dan 14 bin öğrencinin İstanbul'a gelmesinin planlandığı aktarıldı.

Diyarbakır'dan 182 erkek ve 182 kız, Mardin'den 76 kız ve 111 erkek, Hakkari'den 44 erkek olmak üzere toplam 595 öğrencinin kente geldiği belirtilen açıklamada, misafir öğrencilerin ortak kültürleri paylaşma hedefine uygun olarak yaşıt öğrencilerin bulunduğu ailelerin yanında, ev ortamında misafir edileceği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cuma-cumartesi günleri ilimizin doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel mekanlarını gezdirerek çocukların İstanbul'da güzel vakit geçirmelerini sağlamak için zengin bir gezi programı hazırladık. Proje kapsamında kasım ayında hava durumunun elverdiği ölçüde her hafta (perşembe-pazar arası) 400 civarında öğrenci ağırlamayı planlıyoruz. Misafirlerimizin memleketlerine güzel anılarla dönmelerini diliyoruz. Çocuklarımızın burada gönüllü aileler ile konaklayarak bu hissiyatı daha yoğun yaşayacaklarını ve İstanbul'a dair hoş bir sada edinmelerini istiyoruz."

Açıklamada, kafilenin İstanbul'da tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı gezecek, vapurla denizde boğaz turu yapacağı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :