"Biz Anadoluyuz Projesi"

"Biz Anadoluyuz Projesi"

Proje kapmasında Edirne, Doğu ve Güneydoğu illerinden öğrencileri ağırlayacak

EDİRNE (AA) - "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Edirne, Doğu ve Güneydoğu illerinden seçilen öğrencileri ağırlayacak.

"Biz Anadoluyuz Projesi" ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı, Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret edecek. Projeyle, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor.

Proje kapsamında Edirne'de de öğrenciler ağırlanacak. Edirne Valisi Günay Özdemir başkanlığında Valilik toplantı salonunda "Biz Anadoluyuz Projesi" yürütme kurulu oluşturuldu.

Toplantıda, karşılama organizasyonlarının düzenlenmesi, konaklama, yemek, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin sağlanması, kültürel faaliyetler konuları görüşüldü.

Vali Özdemir, Edirne'ye Erzincan'dan konuk öğrencilerin geleceğini ifade ederek, bir nevi kültür elçisi konumunda gelecek öğrencilerin kültür kenti Edirne'yi iyi tanıyarak, memleketlerinde anlatmaları için en iyi şekilde ağırlanacaklarını ifade etti.

Toplantıya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yanı sıra kurum müdürleri ve amirleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :