Biyolojik havuzlar Konya'da yaygınlaşacak

Biyolojik havuzlar Konya'da yaygınlaşacak

İçinde gerçek bitkiler bulunduğu tamamen doğal ortamda olmanızı sağlayan aynı zamanda hem çevreci hem de sağlıklı olan biyolojik havuzlar Konya’da da yaygınlaşacak.

Günümüzde gittikçe artan yaşam temposu insanları daha huzurlu ortamlara yönlendiriyor.  İçinde gerçek bitkiler bulunduğu tamamen doğal ortamda olmanızı sağlayan biyolojik havuzlar doğayı ev ve iş yerlerinde isteyen insanlara farklı bir alternatif sunuyor.  Hem çevreci hem de sağlıklı olan biyolojik havuzlar maliyet açısından ve görsel açıdan değerlendirilme imkânı sağlıyor. Hiçbir kimyasal maddeye gerek duymadan kendi kendini temizleyebilen biyolojik havuzlar, inşaat firmaları tarafından da kullanılıyor.  Biyolojik havuzların çevreci, sağlıklı olduğunu aynı zamanda maliyet açısından da değerlendirilebileceğini belirten Ziraat Mühendisi Burhan Eşmekaya, biyolojik havuzların Ankara ve İstanbul’da kullanıldığını, Konya’da tanıtmak için çalışma içinde olduklarını söyledi.

GÖRÜNÜMÜ İLE BAHÇENİZE GÜZELLİK KATAR

Biyolojik havuzların hiçbir kimyasal maddeye gerek duymadan kendi kendini temizleyebilen havuzlar olduğunu ifade eden Eşmakaya, “Bitkilerin doğal filtreleme özelliklerinden yararlanan Bio Havuz, bu sayede sudaki zararlı organik maddeleri ve mikropları yok eder. Böylece klor kokusu ve tadı almadan berrak ve temiz bir suda yüzmenin keyfini yaşarsınız. Suyun arıtma işlemi bir süs havuzu görünümünde olan rejenerasyon havuzu sayesinde yapılmaktadır. Bu havuz sadece biyolojik arıtmayı gerçekleştirmez, görünümü ile bahçenize güzellik katar. Biyolojik havuz, sadece biyolojik arıtma sistemi ile değil, su kalitesi ve doğal görünümü nedeniyle de konvansiyonel havuzlardan ayrılır” diye konuştu.

DÖRT MEVSİM KULLANILABİLİYOR

Biyolojik havuzun özelliklerinden bahseden Eşmekaya, “Bildiğiniz havuzlardaki malzeme ve biçimleri unutun; standartlar sizi sınırlamasın. Biyolojik havuzun kimyasallardan arındırılmış suyu, havuzunuzda istediğiniz malzemeyi kullanmanıza izin verir. Konvansiyonel havuzlarda kullanılma imkânı olmayan granit, mermer, bazalt, kayrak gibi doğal taşlar; iroko, teak, bangkirai gibi ahşap elemanlar su altında ya da üzerinde rahatlıkla kullanılabilir. Böylece biyolojik havuzunuz her açıdan doğal bir görünüme sahip olur. Sahip olduğu ekosistem sayesinde biyolojik havuz dört mevsim kullanılabilir. Kışın havuzunuzdaki suyu boşaltmanız gerekmez. Bu, suyun içindeki ekosistem için önemlidir. Doğallığından gelen tüm avantajlarının yanında Bio Havuz, sizi tüm kimyasal maliyetleri ve güçlü devir-daim motoru masraflarından kurtarır”şeklinde konuştu.