Bitlis'teki terör operasyonu

Bitlis'teki terör operasyonu

Operasyonda etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütünün sözde Güroymak sorumlusunun, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde "yeşil" kategoride bulunduğu ve yakalanmasına yönelik 1 milyon lira ödül konulduğu belirtildi

ANKARA (AA) - Bitlis'te güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütünün sözde Güroymak sorumlusunun, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde "yeşil" kategoride bulunduğu ve yakalanmasına yönelik 1 milyon lira para ödülü konulduğu belirlendi.

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, bölücü terör örgütünün sözde Güroymak sorumlusu "Rojhat Vartinus" kod adlı terörist olduğu tespit edildi.

Teröristin, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde "yeşil" kategoride yer aldığı ve yakalanmasına yönelik 1 milyon lira para ödülü konulduğu belirtildi.

Güroymak ilçesinde bir istihbarat üzerine ilçe jandarma komutanlığınca kırsalda operasyon düzenlenmiş, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilmiş, bir terörist yaralı ele geçirilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :