Bitlis'te teröre tepki

Bitlis'te teröre tepki

Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Elazığ, Van, Bitlis ve Gaziantep'te yapılan terör saldırılarına tepki gösterdi - Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Durak:- "Terör olaylarında hiçbir ayrım yapmadan, kimden gelirse gelsin halk olarak bunun karşısında d

BİTLİS (AA) - Bitlis'te, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör örgütleri tarafından Elazığ, Van, Bitlis ve Gaziantep'te yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Cabir Durak, AA muhabirine, terör saldırılarında ölen herkesin kardeşleri olduğunu söyledi.

O yüzden her canın kendileri için kıymetli olduğunu belirten Durak, "Bu canların gitmemesi ve çocuklarımızın heba olmaması için terör olaylarında hiçbir ayrım yapmadan ve kimden gelirse gelsin, halk olarak bunun karşısında durmamız gerekiyor. Yeter artık. Öldürmeyle, kanla hiçbir şeye ve bir yere varılamaz." dedi.

- "Tavrımız ve duruşumuz nettir"

Silahın kesinlikle çözüm olmadığını ve o silahı bugün halkına çevirenlerin de bu halka verecek bir şeyinin bulunmadığını vurgulayan Durak, halkın neyin doğru neyin yanlış olduğunu gördüğünü dile getirdi.

Bundan sonra terör olaylarına karşı tüm halkın hep beraber tepkisini koyacağını bildiren Durak, şöyle devam etti:

"Varsa bir sıkıntı halk bunu kendi içinde çözebilecek iradeye ve akla sahiptir. Hiç kimsenin aklına ve yönlendirmesine ihtiyacımız yoktur. O yüzden de tavrımız ve duruşumuz nettir. İnşallah bu birlik ve beraberlik, bu yönde yapacağımız hareketler ve tepkiler de bu işin çözümü noktasında bizi doğru yola götürecektir. Silahlı hiçbir şeye destek vermiyoruz. Silahın kesinlikle çözüm olmadığını açık ve net olarak ifade ediyoruz. Uzun bir süre demokrasi nöbetleri tutuldu. Bu nöbetlerde bir kişinin malına ve canına hiçbir şekilde müdahale olmadı. "

- "Her türlü terör eyleminin karşısındayız"

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde çok sayıda vatandaşın şehit olduğunu anımsatan Durak, darbeyle bu işi başaramayanların bu defa terör örgütü PKK'yı bölgede etkin bir şekilde kullanmaya başladığını vurguladı.

Ülkenin farklı yerlerinde bombalı saldırıların yapıldığını kaydeden Durak, "Darbeyi önleyen sivil halka maalesef şu anda teröristler bombalı saldırılarla müdahale ediyor. Çünkü darbeyle ulaşmaya çalıştıkları sonucu elde edemediler. Ama şu anda maalesef sivil halk bombalı saldırılarla karşı karşıya kaldı. Biz her türlü terör eyleminin karşısındayız." diye konuştu.

- "Halkımız cezalandırılmak isteniyor"

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer ise 15 Temmuz gecesi Türk halkının destansı bir mücadeleyle ismini tarihin altın sayfalarına yazdırdığını belirtti.

Yine daha önce ki eylemlerini sürdüren terör örgütü PKK başta olmak üzere DAEŞ gibi terör örgütlerinin bölgeyi kasıp kavurmaya ve bu destansı tarihe imza atmış halka ihanet etmeye devam ettiğini anlatan Durer, "15 Temmuz'u müteakip bu destansı tarihe imza atmış halkımız maalesef bazı iç ve dış güç odakları tarafından cezalandırılmak isteniyor. Bunlara terör örgütü PKK da dahildir." dedi.

Durer, Türk halkının yine her an sokaklara dökülebileceğini ve topyekun bir seferberliği yeniden başlatabileceğini kaydetti.

Türk milletinin her zaman yeniden dirilmeyi başarabildiğini anlatan Durer, "Her vakit adını altın harflerle tarihe yazdıran bir milletir. Bunu bütün terör örgütlerinin ve bölge üzerinde oyunlar oynayan güç odaklarının çok iyi bilmesi ve anlaması kanaatindeyim." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :