Bitlis'te terör operasyonu

Bitlis'te terör operasyonu

Tatvan kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik hava harekatında 4 terörist etkisiz hale getirildi- Arazi aramalarında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi, el yapımı patlayıcılar imha edildi

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik hava harekatında 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ve 10. Komando Tugay Komutanlığınca, Tatvan ilçesi mülki sınırlarında bulunan Anadere köyü güneyindeki ormanlık alanda, 11-15 Ekim tarihlerinde "Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Vurgun" ve "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen" operasyonlarının gerçekleştirildiği belirtildi.

Anadere köyü bölgesindeki ormanlık alanda, 11 Ekim saat 13.20 sularında bölgede uçan insansız hava aracının aktardığı görüntülerden 4 kişiye ait ısı kaynağı tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üs komutanlıklardan ani yakın hava desteği isteğinde bulunulmuş ve saat 16.00'da Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla hedef bölgesi vurulmuştur. Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ve 10. Komando Tugay Komutanlığınca planlanan ve hava destekli olarak sürdürülen operasyonlar kapsamında, yeteri kadar kuvvet bölgeye sevk edilerek bölgenin çepeçevre izolasyonu sağlanmıştır. Birlikler tarafından icra edilen arama tarama neticesinde, 14 Ağustos 2016 günü bölücü terör örgütü mensupları tarafından Tatvan'ın Köprücük köyü Sandıklı mezrası bölgesinde gaspedilen ve özel bir firmaya ait araç el yapımı patlayıcı düzeneğiyle tuzaklı şekilde bulunmuş ve Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından düzenek etkisiz hale getirilmiştir."

- Silah ve mühimmatlar ele geçirildi

Operasyon kapsamında 2 sığınak ve 2 barınak tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, bu sığınak ve barınaklar ile çevrede yapılan arazi aramasında bölgede faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan silah, teçhizat, mühimmat ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, kalaşnikof tüfek, 2 tabanca, 3 el bombası, 4 RPG-7 roket mühimmatı, 4 RPG-7 sevk fişeği, 75 M-16 mühimmatı, 422 kalaşnikof mühimmatı, 20 tabanca mühimmatı, 11 kalaşnikof şarjörü, 2 tabanca şarjörü, hücum yeleği, 2 kütüklük, 2 fotoğraf makinesi, 2 güneş paneli, ampermetre, muhtelif yaşam malzemeleri ile muhtelif örgütsel dokümanların ele geçirilerek kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

- El yapımı patlayıcılar imha edildi

Açıklamada, operasyon bölgesinde 14 Ekim'de yapılan arazi aramasında tespit edilen ve birbirinden bağımsız şekilde onar metre aralıklarla solüsyon ve plastik patlayıcıyla güçlendirilmiş 4 basma düzenekli ve farklı bir noktada 18 kilogramlık tenekeye tuzaklanmış plastik patlayıcıyla güçlendirilmiş kablo komutalı el yapımı patlayıcının Tatvan Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 15 Ekim saat 10.00 sularında yerinde imha edildiği vurgulandı.

- 4 teröristin cesedi bulundu

15 Ekim saat 14.40'ta operasyon bölgesinde 2 kadın ve 2 erkek bölücü terör örgütü PKK mensubunun cesedinin bulunduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Aynı bölgede söz konusu teröristlere ait M-1 piyade tüfeği, kanas, 2 kalaşnikof ve söz konusu silahlara ait mühimmat ve şarjörler ele geçirilmiştir. Ayrıca Anadere köyü bölgesinde sokağa çıkma yasağına uymayan 5 şüpheli erkek şahıs ise Tatvan Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Söz konusu malzemeler, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Silah ve mühimmatlarla ilgili olarak balistik inceleme ve adli işlemler başlatılmıştır."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla il genelinde teröristlerle kararlılıkla mücadele edeceği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :