Bitlis'te terör operasyonu

Bitlis'te terör operasyonu

Tatvan ilçesinde aralarında eski DBP'li Belediye Başkanı Ok'un da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda aralarında eski DBP'li Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'un da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlamasıyla Tatvan'da 7 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyonda Demokratik Bölgeler Partisi'den (DBP) eski Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'un da aralarında bulunduğu F.T, L.B, H.Ç, K.K, R.Ç. ve E.A. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 20 fişek, ölen örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, çok sayıda örgütsel yayın, doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet savcısının talimatıyla şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."

Açıklamada, terör örgütleri ve gerçekleştirdikleri eylemlere karşı yürütülen mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlıkla devam ettirileceği vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :