Bitlis'te sigara kaçakçılığı ve uyuşturucu operasyonu

Bitlis'te sigara kaçakçılığı ve uyuşturucu operasyonu

Bitlis'te terör örgütünün finansmanında kullanıldığı belirlenen 66 bin 620 paket kaçak sigara ve eroin, esrar ve hap ele geçirildi

BİTLİS (AA) - Bitlis'te terör örgütünün finansmanında kullanılan 66 bin 620 paket kaçak sigara ile eroin ve esrar ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, terör örgütlerinin finansmanında kullanılan gümrük kaçağı sigaraların ve uyuşturucu maddelerin, il merkezine girişinin, batı illerine sevkiyatının ve satışının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Çalışma sonucu düzenlenen operasyonda, 44 bin 970 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son 10 günde yakalanan sigara miktarı 66 bin 620 pakete ulaşmıştır. Bu operasyonlarda 9 şahıs yakalanmış, sigaraların naklinde kullanılan 7 araç trafikten men edilmiştir. Ayrıca sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda ise 1,39 gram eroin, 3,45 gram esrar ve 4 ecstasy hap ele geçirmiş olup, bu konularla ilgili 5 şahıs yakalamıştır."

"Kaçak sigara ve uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak ve nakletmek" suçlarından adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarılan 14 zanlıdan 1'inin tutuklandığı belirtilen açıklamada, 13 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :