Bitlis'te Devlet Övünç Madalyaları sahiplerine verildi

Bitlis'te Devlet Övünç Madalyaları sahiplerine verildi

Vali Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığınca 3 şehit ailesine ve bir gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti- Vali Ustaoğlu:- "Yavrularını memleketi için feda eden aileler bu memlekette olduğu sürece Allah'ın izniyle kimse ne bayrağımızı indirebile

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığınca 3 şehit ailesine ve bir gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti.

Vali Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığınca gönderilen madalyaları, makamında ağırladığı şehit piyade er Muhammed Bozarslan'ın babası Maşallah Bozarslan, şehit piyade uzman çavuş Mesut Ardıç'ın babası Mürsel Ardıç, şehit piyade er Bayram Kardaş'ın babası Medeni Kardaş ile malul çarşı ve mahalle bekçisi Maşallah Toptaş'a teslim etti.

Madalyaların teslim töreninde konuşan Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığının devlet, bayrak ve vatanı için canlarını feda eden şehitlerin ailelerini ve bir gaziyi madalya ile ödüllendirdiğini söyledi.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de sağlık ve sıhhat dileyen Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Yavrularını memleketi için feda eden aileler bu memlekette olduğu sürece Allah'ın izniyle kimse ne bayrağımızı indirebilecek ne de ezanları susturabilecek. Rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız uğruna canını feda eden şehitlerimizin, hem gönlümüzde hem de devletimiz için çok ayrı bir yeri var. Ayeti kerimede 'Onlara ölü demeyin, onlar diridirler' diye buyrulmuştur. İnanıyoruz ki onlar ölü değiller. Onlar Allah yolunda canlarını feda eden şehitlerimiz."

"Ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin." diyen Ustaoğlu, ülke üzerinde oynanan oyunları hep birlikte gördüklerini belirtti.

Vali Ustaoğlu, 15 Temmuz'da ihanet içinde olanlara karşı bu milletin tanklara ve kurşunlara göğsünü siper ettiğini anımsatarak şunları söyledi:

"O gece bu millet, Türk, Kürt, Laz ve Çerkez'i, birliğimizin, beraberliğimizin ve devletimizin sembolü bayrağımızı alarak sokaklara döküldü. Bu memlekete ezan susmaması ve bayrağın indirilmemesi için mücadele verdiğini gördük. Bitlis sokaklarında yürüyen insanlara hiç kimse 'Türk müsün, Kürt müsün?' diye sormadı. Çünkü mesele devlet, bayrak ve ezandı. Bu millet o gece bir kez daha tarih yazdı. Yıllardır terör örgütünün bu bölgeye yaşatmak istediği acılara karşı da yavrularınız başta olmak üzere bu memleketin birliği için yüzlerce, binlerce şehit verdik. Allah'a şükürler olsun kimse de bu memleketin birliğini bozamadı, bundan sonra da bozamayacak."

Tüm kahraman Mehmetçiklerin huzur ve güven için her türlü zor koşullara rağmen arazide vatani görevini yaptığını aktaran Ustaoğlu, memleketin en kritik noktalarında ve sınır boylarında şu anda cansiperane mücadele verildiğini vurguladı.

Evlatlarını memleket uğruna şehit veren ailelerin de gururlu olduğunu anlatan Ustaoğlu, "Bize şehitlerimizin emanetisiniz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin tüm birimleri, organları ve makamları, şehitlerimizin emaneti olarak gördüğümüz kıymetli ailelerine kapımız her zaman açık. Allah'ın izniyle tüm imkanlarımızla yanınızdayız." diye konuştu.

Devlet övünç madalyasını öpen şehit piyade er Bayram Kardaş'ın babası Kardaş ise bugün kendisi için ikinci gurur günü olduğunu belirterek "İki yıl önce oğlum Şırnak kırsalında çıkan çatışmada şehit düştü. O gün tabutu bana gelince giden valimize, ya Rabb'im şükürler olsun bugün en mutlu günüm dedim. Bugün de bu madalyayı aldım. Bunu sonuna kadar saklayacağım." ifadesini kullandı.

Vali Ustaoğlu, 10. Piyade Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım'ın da katıldığı törende, madalyaları şehit babalarına ve gaziye takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :