BİTİRİN ŞU İŞİ!

BİTİRİN ŞU İŞİ!

Torku Konyaspor, bu akşam saat 21.15’te Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Beşiktaş’a konuk olacak. Tolga Özkalfa’nın düdük çalacağı maçta deplasmandan avantajlı bir skorla dönmek isteyen ekibimiz, bir an önce müsabakanın başlamasını bekliyor

Nefesler tutuldu, heyecan tavan yaptı. Konya bu maçı bekliyor. Bu sezon Türkiye Kupası’nda final oynamak isteyen Aykut Kocaman ve talebeleri, en zorlu ilk sınavına çıkıyor. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş ile karşılaşacak yeşil-beyazlılar, sahadan gol ya da goller atarak avantajlı ayrılmak istiyor. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak eşleşmenin 180 dakikadan oluştuğunu bilen ekibimiz, iki maçta da kalesini gole kapatarak, karşı kalede gol arayacak. Hazırlıklarını dün tamamlayarak İstanbul’a uçan Kartallar, maç kampına girerek karşılaşmanın başlama saatini beklemeye çekildi. Zorlu maç öncesi ekibimizde Halil İbrahim Sönmez dışında önemli bir eksik bulunmazken, ekibimizde morallerin üst seviyede olduğu öğrenildi.

GALİBİYETE KENETLENİLDİ
Son olarak 27 Aralık 2015’te Süper Lig karşılaşmasında kozlarını paylaşan iki takımda gülen taraf, 4-0’lık skorla ev sahibi ekip Beşiktaş olmuştu. O tarihten bu yana çıktığı 8 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmeyen Torku Konyaspor, unvanını bu akşam da korumayı amaçlıyor. Kazanmayı alışkanlık haline getiren Aykut Kocaman ve talebeleri, Beşiktaş’a sürpriz yapmaya hazırlanıyor. İstanbul takımlarına karşı yaşadığı şanssızlığı geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak kıran ekibimiz, Süper Lig ve Türkiye Kupası’ndaki çıkışını Beşiktaş zaferiyle taçlandırmayı amaçlıyor. Kartallar’da teknik heyet, futbolcular ve yöneticiler, zorlu maç öncesi galibiyete kenetlendi.

KARTALLARIN 30. RANDEVUSU
Torku Konyaspor ile Beşiktaş, bugün yapacakları maçla tarihinde 30. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, geride kalan 29 maçtan 17’sini kazandı, 9'unda berabere kaldı, sadece 3'ünü yitirdi. Beşiktaş'ın 58 golüne, temsilcimiz Torku Konyaspor, 23 golle karşılık verdi. Beşiktaş, genelde açık ara üstünlük kurduğu Konyaspor'u son maçlarda yenmekte zorlanıyor. Siyah-beyazlılar, rakibiyle yaptığı son 8 maçtan 3’ünü kazanırken, 4 kez berabere kaldı, 1 kez de mağlup oldu. . Evinde 35 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 9 gol gördü. Beşiktaş, tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında aldı. Konyaspor ise Beşiktaş karşısında ligdeki 3 galibiyetini de tek farklı skorlarla elde etti.