"Bitirim Zeki"nin iki metrekarelik büfede geçen ömrü VİDEO HABER

"Bitirim Zeki"nin iki metrekarelik büfede geçen ömrü VİDEO HABER

Bir dönem Yeşilçam'ın ünlü isimleriyle kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki Zeki Keskin, Sivas'ta 51 yıldır hem evi hem iş yeri olan iki metrekarelik büfede yaşam mücadelesini sürdürüyor- Yarım asrı aşkın süredir tekerlekli sandalyeyle yaşayan K

Bir dönem Yeşilçam'ın tanınmış sanatçılarıyla kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki "Bitirim Zeki" lakaplı Zeki Keskin, Sivas'ta 51 yıldır ev olarak da kullandığı iki metrekarelik büfede zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Sivas'ın Ayli köyünde dünyaya gelen ve doğuştan boy kısalığı bulunan Zeki Keskin (69), 16 yaşında sahneyle tanıştı.

İlk olarak Ankara Devlet Tiyatrosunda seyircinin karşısına çıkan Keskin, daha sonra "Fabrikanın Gülü", "Karayılan", "Kasımpaşalı Recep" ve "Ana Beni Eversene" gibi filmlerde rol aldı.

Bu filmlerde Yılmaz Güney, Nuri Sesigüzel, Ahmet Mekin ve Muhterem Nur ile kamera karşısına geçen Keskin, "Bitirim Zeki" olarak kısa sürede ün saldı.

Yeşilçam'da birçok yapımcının dikkatini çeken ve çok sayıda film teklifi almaya başlayan Keskin'in yaşamı, geçirdiği bir trafik kazasıyla adeta alt üst oldu.

"Fabrikanın Gülü" filminin 1964'te Zonguldak'ta yapılan galasından dönüşte kaza geçiren ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Keskin, 1,5 yıl süren tedavisinin ardından 6 aylık Yeşilçam macerasını sonlandırmak zorunda kaldı.

Memleketi Sivas'a dönen Keskin, 51 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kendisine verilen iki metrekarelik büfede zor şartlar altında yaşam savaşını sürdürüyor.

Engeli ve ilerleyen yaşı nedeniyle birçok ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken Keskin'e çevredeki esnaf adeta kol kanat geriyor. Büfenin temizliğine ve ürünlerin raflara yerleştirilmesine yardımcı olan esnaf, Keskin'e gündelik ihtiyaçlarının karşılanmasında da destek veriyor.

İki metrekarelik büfesini yatak odası ve mutfak olarak da kullanan Keskin, Sivas'ta yediden yetmişe vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılaşıyor.

- "Burada çok perişan oluyorum"

Keskin, yaptığı açıklamada, iki metrekarelik büfede 51 yıldır kimseye muhtaç olmadan ekmek parasını kazandığını söyledi.

Büfenin çok küçük olduğunu dile getiren Keskin, şöyle konuştu:

"Yerim dar olduğu için Sayın Valimden, Belediye Başkanımdan iki metrekarelik yerimi, 4 veya 6 metrekare yapmalarını, iyi bir yere beni yerleştirmelerini rica ediyorum. Burada çok perişan oluyorum. 2 metrekarelik alana sıkıştım böylece kaldım. Kışın çok soğuk oluyordu. Sayın Belediye Başkanım buraya yalıtım yaptırdı. İşlerim de eskisi gibi kalmadı, zor oluyor. Arkadaşlar kucağına alıyor, indiriyor, bindiriyor, lavaboya kucaklarında götürüyor. Yer çok sıkıntılı. Geniş olsa benim için daha güzel olur. Burada yatıp burada kalkıyorum. Kış aylarında köyüme gidiyorum."

Keskin, büfesinin karşısındaki parka Sivas Belediyesince isminin verileceğini belirterek, "Belediye Başkanımız Sami Aydın'dan Allah razı olsun, bayramdan sonra da oraya 'Bitirim Zeki Parkı' diye yazacaklar." dedi.

Geçen yıl kutsal topraklara giderek hac ibadetini yerine getirdiğini anlatan Keskin, mübarek yerlere ziyarette bulunarak Sivas halkına dua ettiğini kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :