Bisikletle Türkiye'yi dolaşarak, Afrika'yı anlatacak

Bisikletle Türkiye'yi dolaşarak, Afrika'yı anlatacak

Senegalli öğrenci Mustafa Ndiaye, 3 ay boyunca Türkiye'yi bisikletle dolaşarak, Senegal ve Afrika'yı anlatmayı hedefliyor

İSTANBUL (AA) - Senegalli öğrenci Mustafa Ndiaye, Türkiye'yi bisikletle dolaşarak, Senegal ve Afrika’yı anlatacak.

İstanbul Şehir Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin İslami İlimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mustafa Ndiaye, bisikletle Türkiye turuna çıktı. Senegalli öğrenci 3 ay sürecek olan bisiklet turunda Türk halkına Senegal ve Afrika'yı anlatmayı amaçlıyor.

17 yaşında okumak için Türkiye'ye gelen Ndiaye, üniversitenin Dragos Kampüsü'nden başlayarak, bisiklet turuna çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ndiaye, Türkiye'nin bisiklet altyapısı düşünülerek inşa edilen kampüslerinden biri olan Dragos Kampüsü'nde bisiklet tutkusunun geliştiğini belirtti.

Türkiye'de olduğu süre boyunca birçok şehri gezdiğini ve Türk insanlarını çok sevdiğini dile getiren Ndiaye, "Görüşmelerimde Türk insanlarının Afrika'yı yeterince tanımadığını gördüm. Bu nedenle bisikletle bir Türkiye turuna çıkarak, Afrika'yı anlatmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

Kartal'daki Dragos Kampüsü’nden yola çıkan Ndiaye, Karadeniz, Doğu Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgeleri'ndeki belli illerden geçerek 3 ay içinde Türkiye turunu tamamlamayı hedefliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :