Bisikletle Adana'dan Çanakkale'ye gidecek

Bisikletle Adana'dan Çanakkale'ye gidecek

Şehitleri anmak için bisikletiyle Çanakkale'ye gitmek üzere Adana'dan yola çıkan seyyar satıcı Orhan Kotluk, Konya'nın Karapınar ilçesine ulaştı

KONYA (AA) - Şehitleri anmak için bisikletiyle Çanakkale'ye gitmek üzere Adana'dan yola çıkan seyyar satıcı Orhan Kotluk, Konya'nın Karapınar ilçesine ulaştı.

Karapınar'a gelen Kotluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü programlarına katılmak için, Adana'dan yola çıktığını söyledi.

Çanakkale'ye yaklaşık 250 bin pedal çevirerek ulaşabileceğini düşündüğünü ifade eden Kotluk, "Yolculuğumla şehitlerimize vefa borcumu ödemek ve yeni nesle, genç kuşaklara Çanakkale'nin önemini anlatmak için mesaj vermek istiyorum" dedi.

Özellikle şehitlikleri bulunan tarihi önemi yüksek yerleri ziyaret ettiğini vurgulayan Kotluk, şunları kaydetti:

"Atalarımızın bize emanet ettiği bu topraklarda o hazzı yaşamak istiyorum. Yollarda vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulunuyorlar. Şu ana kadar her şey çok güzel. Günde 130 kilometre pedal çevirip 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü programına katılacak olmak bana ayrı bir mutluluk veriyor. Adana'dan teslim aldığım bayrağımızı Çanakkale'de, Çanakkale Gençlik Platformu üyelerine teslim edeceğim."

Konya, Afyon, Eskişehir, Bursa, Bandırma güzergahını kullanacak Kotluk, 15 Mart'ta Çanakkale'ye ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı