Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı sona erdi

Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı sona erdi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat:- "Sanatın her zaman dünya barışını pekiştirdiği inancındayız. Süleymanpaşa Belediyesi dünyaya bakışı itibarıyla kültür ve sanat anlamında önemli adımlar attı"

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı sona erdi.

Kumbağ Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen çalıştayda, Arnavutluk'tan Shkurta Haxhiu, Ukrayna'dan Snegana Melnyk ile Kata Rudakova, İtalya'dan Anita Monoscalco, Makedonya'dan Gordana Vincic, Hindistan'dan Suchismita Sahoo, Bulgaristan'dan Lora Yaneva ve Rusya'dan Anastasia Polozova, eserlerini tamamladı.

Süleymanpa Belediyesi tarihi binasında gerçekleştirilen resim sergisinin açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çok anlamlı bir çalıştayın sonuna geldiklerini söyledi.

Eşkinat, bu çalıştayı her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istediklerini ifade ederek, "Burada sanki Birleşmiş Milletler toplantısında gibiyiz. 8 ülkeden 8 sanatçı bu çalıştayda resim yaptı. Bugün de sanatçılarımız burada eserlerini sergiliyor. Bunun yanında Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'ndaki heykeltıraşlar da burada. O yüzden çok anlamlı bir sergi oldu." dedi.

Sanatın insanların dostluğunu pekiştirdiğini aktaran Eşkinat, "Sanatın her zaman dünya barışını pekiştirdiği inancındayız. Süleymanpaşa Belediyesi dünyaya bakışı itibarıyla kültür ve sanat anlamında önemli adımlar attı. Her yaptığımız etkinliği kurumsallaştırdık. Bu kültür sanat etkinliklerimiz 'insanlık var olduğu, bu şehir var olduğu sürece devam eder' diye umuyoruz." ifadelerini kullandı.

-"Sanat çok aydınlatıcıdır, birleştiricidir, insanlaştırıcıdır"

Ressam Tülin Onat da sanatçıya değer verdiği için Süleymanpaşa Belediyesi'ne teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Sanatla ilgilenmek çok önemli. Bir anne, baba bir kere bile gerçek sanat yapıtı gördüyse, gerçekten bir müzik dinlediyse, dünyaya bakışı o çocuğunu yetiştirmesi daha farklı olacaktır. Bu yüzden ömrüm boyunca hep sanatla iç içe oldum. İnsanları sanatla aydınlatmaya çalıştım. Sanat çok aydınlatıcıdır, birleştiricidir, insanlaştırıcıdır. Eğer sanat eseri ile ilgilenen idarecimiz, bir başkanımız, bir devlet büyüğümüz varsa orada savaş olmaz."

Sergiye, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Ressamların yaptığı eserler Süleymanpaşa Belediyesi'nin tarihi binasında sergilenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :