Birlikte yaşamak sanattır

Birlikte yaşamak sanattır

İlahiyatçı Hayri Erten, “Birlikte yaşamak bir sanattır. Onu gerçekleştirmek de kolay değildir. Batı, kendi halkına gösterdiği anlayışı, kendinden olmayanlara göstermiyor” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, Şehit Adem Yıldırım Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı çerçevesinde Altınekin ilçesinde konferans verdi.

Altınekin Belediye Düğün Sarayında yapılan konferansa, Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gedik, Şube Müdürü Halis Ünal ve öğrenciler ve veliler katıldı.

Birlikte yaşamanın bir sanat olduğunu ve onu gerçekleştirmenin kolay olmadığını, yaşama farklılıklarını içinde barındıran, tahammül edilen bir durum olduğunu belirten Erten, Batı dünyasının kendi halkına gösterdiği anlayışı, kendinden olmayan Müslümanlara göstermediğine dikkat çekti.

Erten şu görüşlere yer verdi: “Beraber yaşamanın şartları vardır. Birincisi sevgidir. Eşler kardeşler, ebeveynler birbirini sevmiyorsa aile ortamı huzursuzdur. Sevgi yoksa huzur yoktur. Bütün müminler kardeştir. Kardeşler de birbirini severler. Sevgi her şeyin başıdır. Saygı insanı insan olarak görmek ve haklarına riayet etmektir. Egomuzu ön plana çıkarmamalıyız. Empati yapmalıyız. İkincisi ise saygıdır. Müslümanlar birbirine saygı göstermek mecburiyetindedir. Diğer bir önemli şartımız ise paylaşmaktır. Hayatı paylaşarak önemli hale getiririz.

Başka bir şart diğergamlık yani fedakarlıktır. Herkes fedakarlık yapmak zorundadır. Fedakarlık yapmadığımız zaman huzurlu olamayız. Diğer bir şart ise kurallara uymaktır. İnsanları haksız yere daha ön plana çıkarmak, kurallara uymamaktır. Bu benim gurubum. Bu benim cemaatim, bu benim tarikatım diyemeyiz. Yani adalete ve hukuka mutlaka uymamız gerekir. Şu anda Müslümanlar arasında barış ortamı yoksa bu maddelerdeki eksikliklerden kaynaklanmaktadır.

Konuşmasının sonunda Erten, Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gedik’i öğrencisi olmasından dolayı çok sevdiğini, değerli bir İlçe Milli Eğitim Müdürüne sahip olduklarını kaydetti.

birlikte-yasama-(1).jpg