Birlikte yaşadığı kadını öldüren sanık hakim karşısında

Birlikte yaşadığı kadını öldüren sanık hakim karşısında

Adana'da imam nikahıyla birlikte yaşadığı kadını öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanık ilk kez hakim karşısına çıktı

ADANA (AA) - Adana'da imam nikahıyla birlikte yaşadığı kadını bıçaklayarak öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın müebbet ve 1 yıl 6 ay hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya sanık Soner Uçku, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Öldürülen Gamze İlhan'ının babası Tevfik İlhan ve tarafların avukatları da salonda hazır bulundu.

Sanık Uçku, olay gecesi evde yeğeni E.U, birlikte yaşadığı Gamze İlhan ve arkadaşları G.G. adlı kadın ile alkol aldıklarını söyledi.

Olay gecesi G.G'nin kendisine tespih hediye ettiğini anlatan Uçku, şöyle devam etti:

"Odamıza geçtiğimizde Gamze, tespihi neden aldığımı sordu. Hediye ettiğini söyleyince, Gamze'nin G.G’yi kıskandığını anladım. Ardından, telefonumu alıp duvara fırlattı. Tartıştık. Sakinleşmedi. Mutfağa gidip bıçak aldı. Elinden bıçağı aldım. Çok sarhoştuk. Sonrasını hatırlamıyorum. Kaç bıçak darbesi vurdum bilmiyorum. Sadece evden çıktığımı hatırlıyorum. Pişmanım, cinnet geçirdim. Keşke olmasaydı."

Baba Tevfik İlhan da sanıktan şikayetçi olup, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Tanık olarak dinlenen G.G. ise "Soner gözlerimin önünde Gamze’yi bıçaklayıp kaçtı." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Uçku'nun tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı olayda yaralanan sanığın yeğeni E.U'nun dinlenmesi için erteledi.

Adana'nın Çukurova ilçesinde 23 Aralık 2017'de bir çocuğunun annesi imam nikahıyla birlikte yaşadığı Gamze İlhan'ı (28) bıçaklayarak öldürdüğü, kendisine engel olmaya çalışan yeğenini de yaraladığı iddia edilen Soner Uçku (49), Antalya'nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklanmıştı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :