"Birlik beraberliğimiz sürdüğü müddetçe terör bizi yıkamaz"

"Birlik beraberliğimiz sürdüğü müddetçe terör bizi yıkamaz"

Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Kilis'teki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil araçta bulunan asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin ha

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayıdır, "Savunmasız insanları, bir bebeği öldürecek kadar cani olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bize yıllardır zarar veriyorlar ama bu son çırpınışları. Son kozlarını oynuyorlar. Artık gerçek yüzlerini bilen, kanlı ellerini gören bir genç nesil yetişiyor. 15 Temmuz ruhumuzu koruduğumuz müddetçe bize zarar veremeyeceler." dedi.

Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil araçta bulunan asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin hayatını kaybetmesi nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.

Yaşanan acılara rağmen teröristlerle mücadelenin sonuna kadar devam ettiğine dikkati çeken Bayındır, "Savunmasız insanları, bir bebeği öldürecek kadar cani olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bize yıllardır zarar veriyorlar ama bu son çırpınışları. Son kozlarını oynuyorlar. Artık gerçek yüzlerini bilen, kanlı ellerini gören bir genç nesil yetişiyor. 15 Temmuz ruhumuzu koruduğumuz müddetçe bizi yıkamazlar. Ağaç dalıyla, yaprağıyla gürler. Devletimiz, hükümetimiz yılmadan mücadelesini sürdürüyor. Çoğa kalmayacak dize gelecekler. Terörle mücadele son seviyesine geldi. Bundan sonra kaçacak yerleri yok." diye konuştu.

Bülbülzade Eğitim, Sağlık ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, Hakkari'de yaşanan olayın terör örgütünün çaresizliğini ortaya koydunu söyledi.

Yaşanan acını tarifsiz olduğunu belirten Aldemir, "Kadınlar, çocukları, kundaktaki bebeği hedef alarak gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya koydular. Orada yaşayan vicdanlı insanların bu canileri yaşadıkları topraklardan söküp atması gerekir. Yaşanan acı teröristlerin çaresizliklerinin, her şeyi kaybettiklerinin işaretidir." ifadelerini kullandı.

- ADIYAMAN

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı Mahmut İzci de teröre boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Savunmasız bir kadın ve 11 aylık bebeği hedef alacak kadar cani ve kalleş olan yapının, acımazsızlığını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan İzci, "Katilsiniz, teröristsiniz. Hakkari Yüksekova'da asker eşi ve bebeğine yapılan bu alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ise "Terörün her türlüsünü kınıyorum. Teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Bu durumun insanlıkla alakası yoktur. Terör örgütü PKK, hainler, alçaklar, kalleşler ve korkaklardan oluşan bir yapıdır." değerlendirmesini yaptı.

Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, bölücü terör örgütünün, alçakça yapılan saldırıları planlayanların hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin huzurunu bozmayı hedefleyen saldırıları yapanların asla hedeflerine ulaşamayacaklarını bir kez daha deklare ediyor, sinsice saldırıda şehit düşen astsubayımızın kıymetli eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık evladına Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz."

Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat da Karakaya ailesine Allah'tan rahmet ve geride kalanlarına sabır dileyerek, "Milletimizin başı sağolsun. Asker ve sivil dinlemeden hain planlarını sürdüren terörü kınıyor ve lanet okuyorum." dedi.

- MALATYA

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, hain terör örgütünün cani yüzünün bir kez daha görüldüğünü vurgulayarak, "Hakkari Yüksekova'da hain ve alçak saldırıda Mehmetçik eşini ve 11 aylık bebeği şehit edenleri, bebek katillerine siyasi destek verenleri, bebek katillerinin siyasi destekçilerine vagon olanları nefretle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

- KİLİS

Kilis Sivil Toplum Platformu Başkanı Bekir Şen, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu asker eşi Nurcan Karakaya'nın 11 aylık bebeğiyle birlikte şehit edilmesi olayının, terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Olayın alçakça ve insanlık dışı olduğunu söyleyen Şen, "Bu, terör örgütünün ne kadar adileştiğinin ne kadar inanlık dışı bir tutuma girdiğinin bir göstergesi. Sivil unsurlara saldırması hele de 11 aylık bir bebeği katletmesi örgütün aynı zamanda bir bebek katili olduğunu, zaten öteden beri söylenegelen bu özelliğini yani bebek katili olma özelliğini bir kez daha tescillemiş oldular. Bu olayı şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :