"Birleştirici olmak için adayım…"

"Birleştirici olmak için adayım…"

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Sönmez Güzelderen, Konya’ya nasıl gönül verdiğini ayrıca seçildiği taktirde nasıl bir milletvekili olacağını da anlattı..

Mevlana’nın ‘’ GEL’’ çağrısına uyduk…

Güzelderen;  ‘’ Konya’ya gönül vermek farklı bir şey.. Mevlana herkesi çektiği gibi bizi de çekip getiriyor. Aslen Konyalı değilim. Ama Konyalı olmak için Konya’da doğmak yetmiyor. Hz. Mevlana Konyalı değildi ama Konya’yı dünyaya tanıtabilen bir isim. Demek ki gönül vermek çok önemli. 1978-79 yıllarında rahmetli eşim Konya’da Anadolu ve Zafer Sanayii’nin müteahhitliğini ve taşeronluğunu yapmış.  2004’te İstanbul’dayken tayinimiz Konya’ya çıktı. Eşim o zaman dedi ki, “25 yıl aradan sonra Mevlana tekrar çağırıyor. Gideceğiz”  Konya’ya geri geldik’’ şeklinde konuştu.

 

Ülke olarak daha güçlü olmamız gerekiyor…

Güzelderen;  ‘’ Siyasetle bir tık ileri gideyim düşüncem yok. 1991-92 yıllarında Özal döneminde İstanbul Gaziosmanpaşa’da kadın kolları ve ilçe başkanlığı yapmıştım. Ama orada kaldı. Onun dışında siyasetle uğraşmadım. Hizmet dışında beklentim yok. 16 Türk devleti yıkıldı ama tüm dünyaya hükmeden bir Osmanlı İmparatorluğu çıktı. Şu anda da Türkiye’nin ekonomisinin güçlenmesi, gençlerinin güçlenmesi, siyasi gücünün oluşması yine birçok şer odaklarının sinirlerini bozuyor. Bizim daha güçlü olmamız gerekiyor. Elimizi değil, başımızı taşın altına koyup güçlü bir duruşla orada durmamız lazım. Ben de bu yönden talip oldum. Hizmet etmek istiyorum. 2009’dan sonra daha çok istedim. AK Parti’nin, yöneticilerinin güçlü duruşu, tüm parçaları kucaklayan merkez partisi olması, ayrıştırıcı, bölücü olmaması, tüm vatandaşlarına değer veriyor olması benim AK Parti’yi tercih etmemdeki en önemli etken’’ ifadelerinde bulundu.

Güzelderen;  ‘’ Konya için projelerim var. Konya’nın çok daha güçlü olması lazım. 11 değil 14 vekil çıksın, Konya ihya olsun. İlçelerimizin de güçlü durması lazım. Ladik halıları gün yüzüne çıksın. Seydişehir iç, dış turizmle kalkınsın. Beyşehir’de balıkçılık gelişsin. Taşkent gelişsin. Yalıhüyük’te balıkçılık yapılsın. Bir yerin gelişmesi için sadece oranın değil çevresi de gelişmesi lazım . Konya’nın her ilçesi ayrı bir güzel. Ben de bu güzellikleri nasıl değerlendirelim’’  şeklinde konuştu.

 

Çözümün  parçası olmak istiyorum..

Güzelderen;  “İnsanlık adına; Türkiye’deki  ve tüm dünyadaki anaların ve çocukların sesi, gözü, kulağı olmak adına; ayrıştırıcı değil birleştirici olmak, bozucu değil yapıcı olmak adına; toplumdaki tüm parçaları birleştiren istikrarlı ve sürekli gelecek hedeflerine imza atan merkez partisi ve onun bir neferi olmak adına AK Parti’den aday adaylığı ve siyasete girmeyi düşündüm’’ dedi.