Birleşik Krallık  son 41 yılın en sıcak haziran ayını yaşıyor

Birleşik Krallık son 41 yılın en sıcak haziran ayını yaşıyor

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık genelinde son 41 yılın en sıcak haziran ayı yaşanıyor.Meteoroloji kurumu, son 5 gündür özellikle ülkenin güneyinde...

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık genelinde son 41 yılın en sıcak haziran ayı yaşanıyor.

Meteoroloji kurumu, son 5 gündür özellikle ülkenin güneyinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle, bugün 34,5 dereceye ulaşan hava sıcaklığının sadece bugünü 2017’nin en sıcak günü yapmadığını, ayrıca bugünün 1976’dan bu yana yaşanan en sıcak haziran günü olduğunu bildirdi.

Hava sıcaklığının son 5 gündür 30 derecenin üzerinde seyrettiğini hatırlatan kurum, bu sıcaklığın “tehlikeli” seviyenin bir alt seviyesinde olduğu uyarısında bulunarak, sağlık servislerinden yüksek riskli grupta bulunan yaşlılara ve çocuklara yardımcı olunmasını talep etti.

İngiltere'nin güneydoğusundaki başkent Londra’da hava sıcaklığının 34,5 dereceye ulaşmasıyla Londralılar ve kenti ziyaret eden turistler başkentin parklarını ve ünlü Thames Nehri kıyısındaki alanları doldurarak güneşleniyor. Sıcak ve bunaltıcı havaya rağmen, turistler şehrin "London Eye" ve "Parlamento Meydanı" gibi merkezi yerlerini gezmeye devam ediyor. Sıcaktan korunmak isteyen birçok kişinin şemsiye taşıdığı dikkati çekiyor.

Londra’nın merkezindeki hava sıcaklığı ise yoğun trafik sebebiyle 36,5 derece civarında hissediliyor.

Bu arada meteoroloji kurumu, hava sıcaklığının 34,5 derecenin üzerine çıkabileceği uyarısında bulunurken, ülkenin bazı bölgelerinde önümüzdeki günlerde etkili olacak yoğun yağmurla sıcaklığın düşeceğini aktardı.

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, sıcaktan dolayı ambulans hizmetlerini arayanların sayısının geçen haftaya kıyasla yaklaşık yüzde 40 artış gösterdiği kaydedildi.

Sağlık yetkilileri, vatandaşlara saat 11.00-15.00 arasında dışarı çıkmamaları, perde kullanmaları, dışarı çıkacaklarsa şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremi kullanmaları, yüzmeye yasaklı su birikintileri, gölet veya rezervaurlara girmemeleri ve her zaman yanlarında su bulundurmaları gibi tavsiyelerde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :