BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal:

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal:

" Küresel güçlerin suni kriz ortamı oluşturmasına izin vermeyeceğiz. Döviz kurlarının piyasaları olumsuz etkilemesini önlemek için yeni yatırım alanları oluşturacağız"- "15 Temmuz'da göstermiş olduğumuz destansı mücadeleyi ekonomi alanında da göstermek ba

BATMAN (AA) - Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, "Küresel güçlerin suni kriz ortamı oluşturmasına izin vermeyeceğiz. Döviz kurlarının piyasaları olumsuz etkilemesini önlemek için yeni yatırım alanları oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

BİRKONFED'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ünsal ve beraberindeki heyet, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ünsal, ziyarette yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi, iç ve dış terör saldırıları, Avrupa Parlamentosu'nun "akıl dışı" açıklamalarının ardından fitne lobilerinin Türkiye'deki istikrarlı ekonomiyi yıpratmaya yönelik saldırılar yaptığını ifade etti. İş dünyası olarak Merkez Bankasının ve devletin ekonomi politikalarının destekçisi olacaklarını vurgulayan Ünsal, şunları kaydetti:

"Küresel güçlerin suni kriz ortamı oluşturmasına izin vermeyeceğiz. Döviz kurlarının piyasaları olumsuz etkilemesini önlemek için yeni yatırım alanları oluşturacağız. Küresel ekonomi baronları ile mücadele, terörle mücadele kadar önemlidir. 15 Temmuz’da göstermiş olduğumuz destansı mücadeleyi ekonomi alanında da göstermek başlıca sorumluluğumuzdur."

- "Özel bankalar faizi düşürmeli"

Ünsal, Türkiye'nin zorlu günlerden geçtiğine dikkat çekerek, darbe girişimi ve terör saldırılarıyla amacına ulaşamayan şer güçlerin şimdi de ekonomi üzerinden ülkeye zarar vermeye çalıştığını belirtti.

Son dönemde döviz kurlarındaki artış ve özel bankaların yüksek faiz uygulamalarının piyasayı olumsuz etkilediğine işaret eden Ünsal, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın faizleri geri çekin açıklamalarına rağmen hiçbir geri adım atmayan özel bankaların bu tavrı işletmeleri zor durumda bırakmaktadır. Bizler iş dünyası olarak özel bankaları ve finans kurumlarını duyarlı olmaya davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Liramızın değer kazanmasını sağlamalıyız"

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, dövizdeki artışın piyasayı uzun vadede etkilemeyeceğini savundu.

Döviz kurlarındaki dalgalanmayı fırsat bilerek yerli ve yabancı yatırımcıyı tedirgin etmeye yönelik algı operasyonları yapıldığına dikkat çeken Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kesinlikle bu oyunlara gelmemeli, devletimizin yatırım ve ekonomi politikalarına destek vermeli, dövize olan ilgiyi azaltıp liramızın değer kazanmasını sağlamalıyız. Piyasaları etkileyecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İş dünyasının taleplerini, ülkemizin istikrarı ve kalkınması açısından önemsiyoruz. Türkiye ekonomisi sağlam ve yatırım kaynakları güçlü bir ülkedir. Türkiye, küresel krizlerde bile ekonomik gücünü elinde tutmuş, güvenirliliğini tüm dünyaya ispatlamıştır. "

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :