Birileri düğmeye mi bastı? Edirne ve Tekirdağ'da Atatürk provokasyonu!

Birileri düğmeye mi bastı? Edirne ve Tekirdağ'da Atatürk provokasyonu!

Birileri düğmeye mi bastı?Edirne ve Tekirdağ'da Atatürk provokasyonu!

Edirne'de 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri sırasında Atatürk aleyhinde sözler sarfeden üniversite öğrencisi tepkilere neden olmuştu. 

"Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi"sözleri nedeniyle 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklanan genç kız sadece "Atatürk ilah değildir" dediğini belirterek diğer sözleri söylediğini reddetmişti. 

Bu olaydan sadece 3 gün sonra yine çarşaflı bir kadın bu kez Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Atatürk heykeline balta ile saldırdı. 

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı'na gelen çarşaflı kadın, üzerinde taşıdığı baltalayıp çıkarıp, Atatürk heykelinin ayak kısmına vurdu. Çevrede bulunanların tepki gösterdiği kadın anıta bir not bıraktıktan sonra baltayı çarşafının altına gizleyerek alandan uzaklaştı.

Şikayet üzerine aranan kadın kısa süre yakalandı. Atatürk heykelinin ayağına balta ile vuran kadının 30 yaşında evli bir kadın olduğu belirlendi. 

Balta ile yakalanan Çiğdem B. adlı kadının anıtın üzerine bıraktığı not kağıdının içeriği de belli oldu. 

Sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Çiğdem B.'nin saldırıdan önce anıta bıraktığı notta "Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile Allah emrinde galiptir. Yusuf Suresi 21. Ayet' yazdığı bildirildi.

EDİRNE VE ÇORLU'DA YAŞANMASI TESADÜF MÜ?

10 Kasım'da Edirne'de ve hemen 3 gün sonra Tekirdağ Çorlu'da yaşanan iki olay "bu illerin seçilmesi tesadüf mü?" sorusunu gündeme getirdi.

Bilindiği üzere Trakya bölgesi Atatürk hassasiyeti yüksek olan bölgelerin başında geliyor.

İlk olayın Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümünde hassasiyetin en yüksek yaşandığı günde meydana gelmesi, o yetmezmiş gibi 3 gün sonra komşu il Tekirdağ'da Atatürk anıtına saldırılması, üstelik de her iki eylemde de çarşaflı kadınların rol alması organize bir provokasyon içinde olduğumuz şüphesini akıllara getirdi.