Birand: Başörtü Kanal D'nin imajını sarsar

Birand: Başörtü Kanal D'nin imajını sarsar

Bugün TV'de Erkam Tufan Aytav'ın konuğu olan Mehmet Ali Birand, "Haber merkezinizde niçin bir başörtülü yok" sorusuna, "Kanalın markası zarar görebilir" cevabını verdi.

BugünTV’de Erkam Tufan ile Analiz programında konuşan Mehmet Ali Birand; başörtülü muhabir çalıştırma konusunda ilgi çekici bir yaklaşım sergiledi Birand, "Kanalın markası var, başörtü ile kanalın markası zarar görebilir" dedi.

Erkam Tufan Aytav ile Birand arasında geçen diyalog şöyle:

- Evet, takıntılarımız var. Programımda bile geçen farkında olmadan albayım albayım diyorum.  Hala bir devlet şeyi var ya.

- Eskiden ayrı mahallelerden yaşıyorduk. Laik kesim İslami kesimi umacı gibi görürdük, siz de bizi kuyruğu dışarıda mı içeride mi belli olmayan, dinsiz, din düşmanı görürdünüz. Bunun böyle olmadığı karşılıklı olarak ortaya çıkıyor. Artık türbanlıya alıştık.

- Kanalda haber merkezinde bir tane türbanlı var mı?

- Olacak

- Nasıl olacak, haber dairenin başı sizsiniz almak isterseniz alırsınız

- Müracaat yok.

- Patron mu istemiyor?

- Patrondan başörtülü giremez diye bir şey gelmedi. Öyle bir ortamı var ki ortamın türbanlı cesaret edemiyor gelmeye. Bir tane kız şimdi New York’ta döndüğü zaman onu olacağım. Bana bak seni türbanlı ekrana çıkartmam dedim. Çıkartmam sonra takarım dedi.

- Neye uğraşıyorsunuz kızın başörtüsü ile?

- Kanalın markası var, başörtü ile kanalın markası zarar görebilir.

- Hala takıntılarınız var, bir demokrat olun ya..

- Evet, takıntılarımız var. Programımda bile geçen farkında olmadan albayım albayım diyorum.  Hala bir devlet şeyi var ya.

-  Liberalim diyen Mehmet Ali Birand hala böyle refleksler gösteriyorsa işimiz zor bizim.

- Ben sana bir şey söyleyeyim mi, bunlar yol kazaları, keşke herkes benim kadar liberal olsa.