"Bir parçası da olsa yaşayacak"

"Bir parçası da olsa yaşayacak"

Edirne'de, beyin ölümü gerçekleşen 70 yaşındaki Ayşe Balcı’nın organları yakınları tarafından bağışlandı

EDİRNE (AA) - Edirne’de beyin ölümü gerçekleşen 70 yaşındaki Ayşe Balcı’nın organları 3 kişiye hayat verecek.

Alınan bilgiye göre, rahatsızlanarak kentteki bir özel hastaneye kaldırılan Balcı, yoğun bakımda beyin kanaması geçirdi. Beyin ölümü gerçekleşen Balcı'nın organları, ailesinin de onayıyla bağışlandı. 

Balcı’dan alınan iki böbrek ve dalak İstanbul'a gönderildi.

Balcı'nın kızı Emriye Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışı konusunda herkesin bir yorumunun olduğunu ancak bağışın sözde kaldığını söyledi.

İnsanların hayattayken organ bağışında bulunması gerektiğini vurgulayan Özer, şöyle konuştu:

"Geride kalanlar için çok büyük ve çok acı bir süreç. Çok zor bir karar. Biz canı gönülden verdik. Çok güzel duygular yaşadık. Alacak hastaların mutluluğunu gözlerimizin önüne getirdik. Onların sevinçlerini, yaşama tutunmalarını canlandırdım gözümde. Annem bu kadar kişiye can verecek. Ne mutlu ki, bir parçası da olsa yaşayacak. Ben bunu yaşadığım sürece göreceğim. Onlarla her zaman irtibatta olmak isterim."

 

- "Organ bağışı kutsal"

 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Balcı'nın ailesini hastanede ziyaret etti. Balcı'nın organlarının bağışlandığını duyunca çok sevindiğini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

 "Türkiye'de 60 bin civarında insan böbrek bekliyor. İnsanın tüm organlarını bağışlaması kadar kutsal durum yok. Ben de organ bağış kartımı sürekli yanımda taşırım. Sizin bu duyarlılığınız ülke çapında güzel gündem oluşturacak bir konudur. İnsan vefat edip gidiyor ama Allah'ın vermiş olduğu o güzel lütuftan başkasının yararlanmasını sağlıyor. Bir güzelliği merhum hanımefendi yaptı. İkinci güzelliği de siz değerli yakınları yaptı."

Ziyarette, Edirne Sağlık Müdürü Vekili ve Organ Nakil Koordinatörü Muhsin Kişioğlu da yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı