Bir gazete bugün yayın hayatına veda etti!

Bir gazete bugün yayın hayatına veda etti!

'Yalana Karşı gerçeğin gazetesi' sloganıyla 9 Şubat 2014 tarihinde yayın hayatına başlayan Karşı gazetesinin kapanacağı bildirildi. Gazete bugün son sayısıyla piyasaya çıktı

Karşı gazetesi çalışanları, işgal ettikleri gazete binasından hakettikleri ödemeler yapılana kadar ayrılmayacaklarını açıkladı.

KARŞI GAZETE KAPANMA OLAYINI BÖYLE DUYURDU:

Henüz yayın hayatına başlamadan hakkımızda çıkarılan ve okuyucuların kafasını karıştırmaya yönelik Pensilvanya / Cemaat desteği aldığımıza dair söylentilere, çamur at izi kalsın mantığı ile gazetemizi karalamaya çalışanlara ve muhtelif yandaş firmalarca tarafımıza uygulanan Reklam sansürlerine rağmen inancımızı kaybetmeden direnerek çıkardığımız Karşı Gazetesi, çıktığı ilk günden bu yana yayınladığı haberler ile halkımıza doğruları aktarmayı vazife bilmiştir.

Bilinmesini isterim ki;

İlk sayıdan yarın raflarda yerini alacak son sayımıza kadar yazılan hiçbir haberin tek bir harfine dahi müdahale etmedim (Reklamlar da dahil). Çalışanlarımız ve yazarlarımız ellerinden gelen özveri ile tüm enerjilerini halka gerçekleri aktarmak için harcadılar. Okuyucularımızın, gazetemizi meydanlarda ellerinde taşıdığını gördüğümde duyduğum sevinç ve gurur ise kelimelerle tarif edilemezdi.

Bunların yanı sıra; ne cemaat, ne paralel yapı, ne siyasetçi ne de her hangi bir partiden destek almadım ve asla böyle bir beklentim ya da talebim olmadı. Aksini iddia edenlerle her platformda yüzleşmeye ve hesaplaşmaya hazırım. İlk sayımızda aldığımız tirajdan (42500) bugünkü tirajımıza (9500) düşmemizde emeği geçen ve bizleri bu sürece getiren herkesi de Allah'a havale ediyor ve sükûnetimi muhafaza ediyorum. Yeniden yapılanma sürecinde, yayın hayatımıza aynı ilke ve duruşumuzla ve yine yalana karşı gerçeğin sesini duyurmak amacıyla www.karsigazete.com adresinden büyüyerek ve gelişerek devam edeceğiz. Bu süre zarfında değerli okurlarımızın desteklerini sürdürmelerini ve bu yolda bizimle birlikte yürüyeceklerini temenni ediyor ve son olarak bizi bu günlere getiren 94 emekçimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Turan Ababey

Karşı Gazete İmtiyaz Sahibi

ÇALIŞANLARI GAZETEYİ 'İŞGAL' ETTİ

Radikal'in haberine göre, Karşı Gazetesi çalışanları kendilerine hçbir tebligatta bulunulmadan ve ödeme yapılmadan gazetenin kapatılmasını protesto için gazete binasını işgal etme kararı aldı. Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir başta olmak üzere yaklaşık 40 gazete çalışanı, ödeme yapılana kadar gazeteyi terketmeyecek. Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir Ankara büro ve İstanbul'da çalışanların hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden, hiçbir ödeme yapılmadan işlerine son verildiğini belirterek "Bunun üzerine beklemeye geçtik. Haklarımızı alana kadar direnişe devam edeceğiz" diye konuştu