"Bir Fotoğraf Bir Ayet" yarışmasına 23 Mart'a kadar başvurulabilecek

"Bir Fotoğraf Bir Ayet" yarışmasına 23 Mart'a kadar başvurulabilecek

Anadolu Öğrenci Birliği'nce düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın jüri desteği verdiği yarışmaya başvurular, 23 Mart'ta sona erecek- Örgün ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı yarışmada, Türkiye genelinde birinciye umre ziyareti, ikinciye profesyonel fot

İSTANBUL (AA) - Anadolu Öğrenci Birliği'nce düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) jüri desteği verdiği "3. Bir Fotoğraf Bir Ayet" yarışmasına başvurular, 23 Mart'ta sona erecek.

Yarışma koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, AA'nın jüri desteği verdiği yarışmaya, örgün ortaokul ve lise öğrencilerinden amatör ve profesyonel fotoğrafçılar katılabilecek.

Eserler, İstanbul özelinde ve Türkiye genelinde olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilecek.

Yarışmada, Türkiye genelinde birinciye umre ziyareti, ikinciye profesyonel fotoğraf makinesi, üçüncüye ise dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

İl özelinde de birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın ödülü verilecek.

Sonuçlar, 15 Nisan'da, İstanbul Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde açıklanacak ve ödüller sahiplerine takdim edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yarışma Koordinatörü Yasir Erkuş, toplumun inanç değerlerine uygun bir sanatın mümkün olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Biz, inanıyoruz ki sanat ne sanat için olduğunda ne de toplum için olduğunda sanattır. Sanat, Allah içinse sanattır. Çaldığımız müziği Allah için çalar, çizdiğimiz resmi Allah için çizer, çektiğimiz fotoğrafı Allah için çekeriz. Çünkü 'Biz O'nun içiniz ve O'na döneceğiz.' Bu yarışmaya niyet ederken, 'Gençlerimizin kadrajını, Allah'ın ayetleri doldursun. Çevrelerine bakarken ister canlı, ister cansız her bir mahlukun, Allah'ın bir ayeti olduğu bilinciyle baksınlar.' diye düşündük. Kadraja yansıyan ayet, belki gençlerimizin tekrar Kur'an-ı Kerim'e dönmelerine, yarışma için dahi olsa yüzlerce ayeti düşünerek okumalarına vesile olacaktır. Zira her bir fotoğraf, kadraja yansıyan ayettir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :