"Bir Filistinli olarak Türkiye mezunu olmaktan gurur duyuyorum"

"Bir Filistinli olarak Türkiye mezunu olmaktan gurur duyuyorum"

Üniversite eğitimini 1984'te ODTÜ'te tamamlayan Filistinli Dr. Khalaf, Güney Afrika Tshwane Teknoloji Üniversitesinde öğretim üyeliği yapıyor - Dr. Khalaf: - "Türkiye’de eğitim kalitesi yüksek, birçok üniversite var. Fırsat bulan tüm gençlerin Türkiye’de

JOHANNESBURG (AA) - ÖMER KILIÇ/OĞUZ ARSLAN - Üniversite eğitimini 1984'te Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) tamamlayan, Güney Afrika'da akademik kariyerine devam eden Filistinli Dr. Baser Khalaf, "34 yıllık meslek hayatım boyunca, bir Filistinli olarak Türkiye mezunu olmaktan gurur duyuyorum." dedi.

Tshwane Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Klinik Mühendisliği Bölümünde öğretim üyeliği yapan Khalaf, Türkiye'de aldığı eğitimin kariyerine yansımalarını AA muhabirine değerlendirdi.


ODTÜ'den 1984'te mezun olduğunu belirten Khalaf, "Türkiye’de eğitim kalitesi yüksek, birçok üniversite var. Fırsat bulan tüm gençlerin Türkiye’de okumalarını tavsiye ediyorum." dedi.



Khalaf, 39 yıl önce Türkiye'ye eğitim görmek için geldiğini ifade ederek "1984 ODTÜ Paramedikal Mühendisliği Bölümü mezunuyum. 34 yıllık meslek hayatım boyunca, bir Filistinli olarak Türkiye mezunu olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.



O dönemde Paramedikal Mühendisliği okumak için araştırmalar yaptığını ve bu bölümün ODTÜ'de yeni açıldığını fark ettiğini söyleyen Khalaf, "O dönemlerde Paramedikal Mühendisliği bölümünün Türkiye’de olması benim için bir fırsattı. Türkiye, 1979'da kurulmuş Paramedikal Mühendisliği Bölümü açarak eğitime başlamıştı. Dünyada birçok ülke böyle bir çalışma alanına sahip değildi. Bu, Türkiye'de okumak istediğim nedenlerden biriydi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki eğitimin çok kaliteli olduğunu söyleyen Khalaf, sözlerine şöyle devam etti:

"Bana verilen eğitim çok iyiydi. Bu da gelecekteki hayatımı kurmamda bana yardımcı oldu ve beni doğru yola koydu. Bunun en büyük göstergesi ise bu alanda uzun yıllardır hala çalışıyor olmam. Ben şu anda bu alanda Tshwane Teknoloji Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışıyorum ve uluslararası örgütlere danışmalık hizmetleri veriyorum."

İş ve öğrenim hayatı boyunca Türkiye’den mezun olduğunu her fırsatta dile getirdiğini belirten Khalaf, "1980'li yıllarda Türkiye’de okumam hayata karşı gözlerimi açtı." dedi.

- "Öğrencilerin Türkiye’ye gitmesi için yurt dışındaki eğitim kurumlarıyla ilişkiler artırılmalı"

Türkiye’de eğitim ve burs olanaklarının çok cazip olduğunu ifade eden Khalaf, "Türkiye'de yurt dışından gelen öğrencileri desteklemek için faaliyet gösteren kurumlar etkin çalışmalı ve dünyadaki üniversitelerle yakın irtibat halinde olmalı. Güney Afrika’da çalışan bir öğretim üyesi olarak ben bu konuda yardımcı olmaya hazırım." diye konuştu.

Türkiye’deki üniversiteleri projeler yapmak için Güney Afrika’ya davet eden Khalaf, şunları kaydetti:

"Avrupa, Çin ve Rusya'dan çok sayıda ortak proje alıyorum. Neden Türkiye ile Güney Afrika üniversiteleri ortak projeler yapmasın? Türk üniversiteleri gelip burada üniversitelerle iş birliği yapmak isterlerse onlara üniversiteler arasında iş birliği anlaşmaları yapmak için ziyaret düzenlemelerine ve toplantılar yapmalarına yardımcı olacağım."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :