Bir fedakarlık hikayesi: "Gülsüm Anne"

Bir fedakarlık hikayesi: "Gülsüm Anne"

Trafik kazası sonucu bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi görürken tanıdığı kimsesiz gence 10 yıl boyunca annelik yapan Gülsüm Kabadayı'nın "Umut"lu başlayan ancak hüzünlü biten öyküsü herkesi duygulandırdı - Fiziksel benzerliği ve Rusça konuşula

ANTALYA (AA) - Antalya'da, trafik kazası nedeniyle getirildiği hastanede tedavi gören kimsesiz felçli genci evine götürerek 10 yıldır fedakarca bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'nın hüzünlü biten hikayesi herkesi duygulandırdı.

Üç çocuğu olan Kabadayı ile Umut adını verdiği gencin hikayesi Ağustos 2008'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde başladı. Tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm Anne, trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan ve adı bile bilinmeyen gençle ilgilenmeye başladı.

Yaklaşık 40 kilogram olan gencin yanından hiç ayrılmayan Kabadayı, yaşam mücadelesini kazanan kimsesiz gencin "koruyucu ailesi" oldu.

Fiziksel benzerliği ve Rusça sözcüklere tepki vermesinden dolayı Rus uyruklu olduğu düşünülen gencin üzerine titreyen Gülsüm anne, "evladım" dediği gence Umut ismini verdi. Yatalak olan gence adeta bebek gibi bakması ve olağanüstü sevgisiyle dikkati çeken Kabadayı, hikayesi haber olunca milyonların hayranlığını kazandı.

Rusya'daki bir televizyon kanalına konuk olan ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanan fedakar anne, Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı ve bazı Rus milletvekilleri tarafından ziyaret edildi.

- Rusya'da kahraman ilan edildi

Fedakarlığıyla dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen Gülsüm Kabadayı, birçok kez "yılın annesi" ödülünü aldı, Rusya'da kahraman ilan edildi. Antalya'daki Rusların da büyük ilgisini çeken ve evi ziyaretçi akınına uğrayan Kabadayı, bir yandan da Umut'un tedavisiyle ilgilenmeyi sürdürdü.

Antalya ve Samsun'daki özel rehabilitasyon merkezine götürülen Umut, buradaki tedavilerinin ardından oturmayı ve başını dik tutmayı başardı. Elini kaldırabilen, sorulara da göz kapaklarını kapatarak yanıt veren Umut, yaklaşık iki yıl önce "anne" diyerek Kabadayı'nın sevgisini karşılıksız bırakmadı.

- Umut için evini değiştirdi

Umut'un Antalya'daki sıcak havalardan rahatsız olması nedeniyle Kabadayı, kent merkezine göre daha yüksek rakımda bulunan Korkuteli ilçesine yerleşti.

Bu ilçede de yardıma muhtaç çok sayıda engelli olduğunu fark eden Kabadayı, onlara da destek olmak için bir yıl önce Korkuteli Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurdu.

Kabadayı, birçok engellinin tekerlekli sandalye, hasta yatağı gibi ihtiyaçlarını karşıladı.

Sevgi ve fedakarlık timsali Gülsüm Kabadayı'nın Umut'lu yaşamına, yaklaşık 10 gün önce evladının fenalaşmasıyla gölge düştü.

Ambulansla Antalya'daki özel bir hastaneye kaldırılan Umut, tedaviye cevap vermedi ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Gülsüm Kabadayı, hastanede başlayan ve yine hastanede biten sevgi ve mücadele dolu hikayesinin ardından Umut'un giydiği son tişörtü koklayıp içine çekerek, "İnşallah seninle cennette buluşacağız. Beni bekle oğlum." diye gözyaşı döktü.

Gülsüm Kabadayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :