Bir bileklik hayatını değiştirdi

Bir bileklik hayatını değiştirdi

Ortaokul çağlarında izlediği hentbol milli maçından sonra yıldız oyuncu Okan Halay'dan aldığı bilekliğin sevinciyle, bu sporda profesyonel olmayı hedefleyen Recep Kırdal, şimdi Halay'la Antalyaspor'un başarısı için ter döküyor- Hentbolcu Kırdal: "O gün,

ANTALYA (AA) - Genç bir hentbol oyuncusuyken milli sporcu Okan Halay'dan aldığı bilekliğin sevinciyle profesyonelliği hedefleyen ve amacına ulaşan Recep Kırdal, şimdi antrenörlük yapan Halay ile Antalyaspor'un başarısı için çaba sarf ediyor.
Aydın'da yaşayan ve ortaokul takımında hentbol oynayan Recep Kırdal'ın hayatı, takımıyla beraber Kuşadası ilçesinde yapılan Türkiye-Yunanistan hentbol milli maçını izlemesiyle değişti.
Yaşadığı heyecan ve Türkiye'nin aldığı galibiyetle maç sonunda sahaya giren genç hentbolcu, karşılaşmanın yıldız oyuncularından Okan Halay'dan aldığı bileklikle en mutlu günlerinden birini yaşadı.
Recep, karşılaşma sırasında hissettikleri ve sonrasında yaşadığı mutlulukla, o zamana kadar sadece spor olsun diye ilgilendiği hentbolda, ilerlemeye karar verdi. Bu doğrultuda azimle çalışan Recep, yıllar sonra hedefine ulaşmayı başardı.
Erkekler Hentbol Süper Lig ekiplerinden Maliye Milli Piyango'da, hayatını değiştiren anın başaktörüyle ilk kez beraber çalışan Recep'in, Halay'la Antalyaspor'daki antrenör-oyuncu ilişkisi 6 yıldır sürüyor.

- "Bileklik hala daha bende"

Recep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul çağlarındayken okul takımıyla Aydın'dan Kuşadası'na Türkiye Hentbol A Milli Takımı'nın Yunanistan'la oynadığı maçı izlemeye gittiklerini anlattı.
Şu anda antrenörlüğünü yapan Halay'ın, o zaman milli takımın pivotu olduğunu ve çok da iyi oynadığını anlatan Recep, "Milli takım dört sayı farkla galip gelmişti. Maçtan sonra galibiyetin heyecanıyla, Okan hocamın elindeki bilekliği almıştım. Bileklik hala bende. Hentbola profesyonel olarak devam etmem adına benim için çok anlamlıydı" diye konuştu.
Profesyonel spor hayatında Halay'la çalışma fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu dile getiren Recep, Halay ile önce Maliye Milli Piyango, şimdi ise Antalyaspor çatısı altında birlikte çalıştıklarını belirtti.

- "Benim için de güzel bir anıydı"

Antalyaspor antrenörü Halay ise karşılaşmanın ardından bir grup taraftarın sahaya indiğini, herkes forma isterken bir çocuğun kendisinden bilekliğini istediğini anlatarak, şöyle devam etti:
"Yıllar sonra Ankara takımı olan Maliye Milli Piyango'da antrenörlük yaparken bir gün Recep bana 'hocam yıllar önce milli takım maçında bilekliğinizi alan bir çocuk vardı, hatırlıyor musunuz' dedi. 'Bir çocuk hatırlıyorum ama o sen miydin' dedim. O sırada onun oyuncum Recep olduğunu öğrendim. Hentbola yeni başlayan insanlarda, bu şekilde diyaloglar hentbola gerçekten bağlanmaları konusunda çok önemli yer tutuyor. Benim için de güzel bir anıydı."
Geçmişte güzel bir anıyı paylaşan iki kişinin, aynı takımın başarısı için mücadele etmesinin büyük bir şans ve gurur olduğunu dile getiren Halay, Recep'in hem kişiliği hem de sporcu kimliği ile ön plana çıktığını kaydetti.

Bir bileklik hayatını değiştirdi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :