Bir ayda 4 milyar 200 milyon liralık kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi

Bir ayda 4 milyar 200 milyon liralık kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekipleri, şubat ayında geçen yıla göre yüzde 215 artışla 4 milyar 200 milyon lira değerinde kaçak eşya ve uyuşturucu yakalayarak, haksız rekabete ve kamu zararına karşı etkili mücadelelerini sürdürdü.

Türkiye'nin çeşitli noktalarında aktif olarak faaliyet gösteren Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, geçen yılın aynı dönemine göre şubat ayında gözle görülür bir artışla 4 milyar 200 milyon lira değerinde kaçak eşya ve uyuşturucu madde ele geçirdi. Gümrük muhafaza birimleri, gümrüklü sahalar başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında yürüttükleri operasyonlarla kaçakçılığa geçit vermemekte kararlılıklarını sürdürüyor.

Bir ayda 4 milyar 200 milyon liralık kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi

Geliştirilmiş risk analizi ve güçlü istihbarat bilgileri sayesinde hedef odaklı operasyonlar gerçekleştirilerek, kamu zararının önüne geçiliyor. Özellikle uyuşturucu tacirlerine karşı yürütülen operasyonlar, toplum sağlığına ve refahına büyük tehdit oluşturan bu suç unsurlarına karşı ciddi bir darbe vuruyor. Gümrük Muhafaza birimlerinin başarılı operasyonlarıyla suçun caydırıcılığı artırılırken, aynı zamanda toplumda kaçakçılığın zararlarına dair farkındalık da artıyor.

Gümrük Muhafaza birimleri, yalnızca uyuşturucu kaçakçılığıyla değil, aynı zamanda akaryakıt, tütün, içki, gıda, tıbbi malzeme, tekstil, elektrik-elektronik eşya ve otomobil gibi çeşitli alanlarda gerçekleşen kaçakçılıkla da etkin bir şekilde mücadele ediyor. Bu kapsamlı mücadele, ülke ekonomisine zarar veren ve haksız rekabet ortamı yaratan kaçakçılığa karşı kesintisiz bir şekilde sürdürülüyor.

Bir ayda 4 milyar 200 milyon liralık kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi

Gümrük Muhafaza birimlerinin 7 gün 24 saat kesintisiz çalışması, kaçakçılara ve kaçakçılığa geçit vermemekteki kararlılıklarını bir kez daha ortaya koyuyor. Türkiye'nin gümrüklerinde ve diğer önemli noktalarında gerçekleştirilen bu operasyonlar, ülkenin güvenliği ve ekonomik istikrarı için önemli bir rol oynuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.