Bir acayip liste... "Acun Ilıcalı'nın bu listede ne işi var!"

Bir acayip liste... "Acun Ilıcalı'nın bu listede ne işi var!"

CHP'ye yakın Gezici Araştırma Merkezi'nin açıkladığı "Türkiye genelinde halkın en çok güven duyduğu isimler" listesini görenler gözlerine inanamadı!

Gezici Araştırma Merkezi'nin "Türkiye'nin en güvenilen isimleri" araştırması 24 Ocak - 6 Şubat 2019 tarihinde, Türkiye genelinde TÜİK verilerinden örneklem oluşturularak 30 il ve 38 ilçeye bağlı 84 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 3 bin 764 kişinin katılımıyla sözde yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

UĞUR DÜNDAR'I PARLATTILAR

Listenin başında Uğur Dündar yer alırken, Dündar'ı Acun Ilıcalı, İsmail Küçükkaya takip etti. Yazdığı kitabı 2500 TL gibi fahiş bir fiyatla satan Yılmaz Özdil de ilk 10'da yer aldı.

CHP'nin anketçisi, geçtiğimiz gülerde tanzim satış noktaları haberi nedeniyle sert bir polemiğin içine giren Fatih Portakal ile Buket Aydın'ı da aynı listede buluşturmayı başardı.

382 ismin yer aldığı listenin ilk 55'inde yer alan isimler:

Uğur Dündar, Acun Ilıcalı, İsmail Küçükkaya, Hande Fırat, Ahmet Hakan, Didem Arslan, Vahap Munyar, Yılmaz Özdil, Fatih Portakal, Fatih Altaylı, Müge Anlı, Canan Karatay, Nihat Hatipoğlu, Hakan Çelik, Osman Müftüoğlu, Cem Yılmaz, İlber Ortaylı, Soner Yalçın, Ertuğrul Özkök, Orhan Gencebay, Ali Koç, Şirin Payzın, Saygı Öztürk, İlker Başbuğ, Murat Boz, Melih Altınok, Özgür Demirtaş, Emin Çölaşan, Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Fatih Terim, Seda Sayan, Volkan Konak, Tarkan, Abbas Güçlü, Erkan Tan, Abdurrahman Dilipak, Deniz Zeyrek, Emin Çapa, Hülya Avşar, Cem Seymen, Ali Ağaoğlu, Banu Avar, Müjdat Gezen, Fazıl Say, Sıla Gençoğlu, Haluk Levent, Ayşe Arman, İhsan Eliaçık, Kerem Alkin, Ferit Şahenk, İzzetin Doğan, Serdar Turgut, Buket Aydın ve Murat Yıldırım.

KAROLİN FİŞEKÇİ'DEN ACUN ILICALI TEPKİSİ

Öte yandan, listeye sosyal medyada çok sayıda tepki gelirken, Karolin Fişekçi de Acun Ilıcalı'nın listede olmasına anlama veremedi.

Fişekçi sosyal medya hesabında, "Uğur Dündar'ın ardından Acun ne alaka? Sonuçta Acun senelerce karısını aldatmış bir adam nasıl güvenilir olur? Özel hayat ile işi karıştırma diyebilirsiniz ama özel hayattaki tavrın senin karakterini oluşturur, önemlidir." ifadelerini kullandı.

GEZİCİ BUNU HEP YAPIYOR!

Gezici Araştırma Şirketi, kamuoyunda spekülatif anketleri ile tanınıyor. Seçim dönemlerinde CHP'yi ve adaylarını önde gösteren anketler hazırlayarak medyaya sevk eden şirketin anket sonuçlarında yıllardır yanıldığı ortaya çıkıyor.

Gezici Araştırma Şirketi son olarak, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ikinci turda Cumhurbaşkanı seçileceğini öne sürmüş ve seçim sonuçları açıklandığında büyük bir hezimet yaşamıştı.