Bingöl'de "Teröre lanet" mitingi

Bingöl'de "Teröre lanet" mitingi

Genç ilçesinde vatandaşlar, önceki gün bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının yapıldığı alanda terör örgütü PKK'yı kınadı- Vali Köşger:- "Düzenlenen törenlerde korkunun zerresini görmedik. Bugün burada yaptığınız bu toplantı belki ülke belki dünya

- Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, terör örgütlerinin amacının insanları korkuya, toplumları yılgınlığa sevk etmek olduğunu belirterek, "Düzenlenen törenlerde korkunun zerresini görmedik. Bugün burada yaptığınız bu toplantı belki ülke belki dünya tarihinde bir ilktir. Bir şehre kasteden, terörize edenlere en anlamlı cevabı veriyorsunuz, en anlamlı silleyi atıyorsunuz." dedi.

Genç ilçesinde vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı düzenledikleri miting ile protesto etti. Önceki gün PKK'lı teröristlerce, zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının yapıldığı Öğretmenevi Kavşağı'nda düzenlenen "Teröre lanet" mitingine aralarında kadınların da yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.

Kur-an'ı Kerim okunan mitingde, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, sık sık "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak, terör örgütüne duyduğu nefreti ifade etti.

Grupta bulanan gençler ise 207 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıdı.

Vali Yavuz Selim Köşger, burada yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin amacının insanları korkuya, toplumları yılgınlığa sevk etmek olduğunu ancak meydanda yapılan mitingde korkunun eserinin bulunmadığını bildirdi.

Köşger, "Düzenlenen törenlerde korkunun zerresini görmedik. Bugün burada yaptığınız bu toplantı belki ülke belki dünya tarihinde bir ilktir. Bir şehre kasteden, terörize edenlere en anlamlı cevabı veriyorsunuz, en anlamlı silleyi atıyorsunuz. Böyle bir topluma sahip olan ülkeler asla çökmezler, geri gitmezler, parçalanmazlar." diye konuştu.

- "Teröre karşı evrensel beyanname"

Genç Sivil İnisiyatifi tarafından hazırlanan basın bildirisinin, teröre karşı hazırlanan evrensel beyanname olduğunu anlatan Köşger, mitinge katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Sivil toplum kuruluşlarının ortak bildiri yayınladığını kaydeden Köşger, "Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi var ya onun gibi bir şey, teröre karşı bir beyannamedir. Alsın hangi ülke istiyorsa, çerçeveletsin teröre karşı kullansın. Evrensel bir beyanname olmuş, emeği geçenlerden Allah razı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, hain terör saldırısında 2 polisin şehit edildiğini belirterek, büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Terörü lanetleyen Topraktan, "Terör ve terörizmi asla kabul etmeyeceğimizi, ilçemize terör sıfatını yakıştıramayacağımızı dünya kamuoyuna haykırmak için mitingi yapıyoruz. Genç Sivil İnisiyatifi adına böyle bir miting yaptık. Hiçbir siyasi örgüt bunu kendine mal edemez. Bu saldırıyı bu ilçeye reva görenlere karşı olduğumuzu göstermek için toplandık." diye konuştu.

- "Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır"

Genç Sivil İnisiyatifi adına hazırlanan bildiriyi okuyan Yaşar Özer, terörü lanetlemek ve şehitlere saygı göstermek için alanda toplandıklarını belirtti.

Teröre destek verenleri ve terörün arkasında duran iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını vurgulayan Özer, "Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz. Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır, terörle mücadele etmektir. Terör eylemi bizim varlığımızı bizim birliğimizi ülke bütünlüğümüzü bozamaz." ifadesini kullandı.

Eski Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek, Kazım Ataoğlu ve Abdurrahman Anık'ın yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri de yaptıkları konuşmada, terör örgütü PKK'yı ve gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, tepki gösterdi.

 

Bingöl'de

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :