Bingöl'de terör örgütüne yönelik operasyon

Bingöl'de terör örgütüne yönelik operasyon

Bingöl kırsalında örgütün "bombacısı" olarak faaliyet yürüten ve güvenlik güçlerine teslim olan "Şiwan" kod adlı M.S'nin ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan 6 kişiden aralarında Adaklı HDP ve DBP ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 5 şüpheli, "silahlı t

BİNGÖL (AA) - Bingöl Valiliğinden, PKK/KCK terör örgütü adına kurye/iş birlikçi olarak faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden aralarında Adaklı HDP ve DBP ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 5 şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olmak", "bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 2009 yılında PKK/KCK terör örgütü adına silahlı eylem ve faaliyetlerde bulunmak amacıyla örgüte katılan, Hakurk kampında basmalı, kumandalı, kablo düzenekli el yapımı patlayıcı ve bomba düzenekleri hakkında eğitim alan, 2012 yılında Türkiye'ye geçiş yaparak Bingöl kırsalında örgütün "bombacısı" olarak faaliyet yürüten "Şiwan" kod adlı M.S'nin örgütten kaçarak İstanbul'da güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi.

- Örgütün "bombacısı"nın ifadesiyle yakalandılar

Kiğı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine 26 Ocak'ta İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen M.S'nin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Bingöl M Tipi Cezaevine teslim edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"M.S'nin verdiği ifade doğrultusunda PKK/KCK terör örgütü adına kurye/iş birlikçi olarak faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle 31 Ocak'ta gözaltına alınan 6 kişiden aralarında Adaklı HDP İlçe Eş Başkanı S.G. (44), DBP İlçe Eş Başkanı Y.D. (32) ile muhtarların da bulunduğu 5 kişi, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek' suçlarından tutuklandı. Bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :