Bingöl'de "pilot üniversite" seçilme sevinci

Bingöl'de "pilot üniversite" seçilme sevinci

Bingöl Üniversitesinin, bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecek 5 yükseköğretim kurumundan biri olarak seçilmesi memnuniyetle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, 2006'da kurulan 40 üniversite arasından "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi"nin pilot yükseköğretim kurumları olarak belirlenen 5 üniversite arasında Bingöl Üniversitesinin de bulunması kentte memnuniyetle karşılandı.

 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan karardan heyecan duyduklarını söyledi.

 

Prof. Dr. Çapak, bundan sonra mahcup olmadan süreci ilerletmek ve yönetmek için gayret göstereceklerini ifade ederek, kararın gurur verici olduğunu vurguladı.

 

"Bu karar hem üniversitemiz hem şehrimiz hem de bölgemiz açısından son derece önemli. Kararı ilan eden Cumhurbaşkanımız ile emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diyen Çapak, sorumluluklarının arttığını dile getirdi.

 

Doğu ve Güneydoğu’da desteklenecek tek üniversite

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde desteklenen tek üniversitenin Bingöl Üniversitesi olduğuna işaret eden Çapak, bunun ekonomik yönden de Bingöl ve çevresini etkileyecek bir süreç olduğunu kaydetti.

 

Çapak, desteklenebilecek her alanla ilgili projeler hazırlayacaklarını anlatarak, şöyle konuştu:

 

"Bu karar bölgemize renk katacak, öğrencilerimize canlılık getirecek, öğretim üyelerinin üniversitemizi proje odaklı tercih etmelerine katkı sağlayacak. Bu çalışmanın sonucunu hemen almamız kolay olmayacak. Bu bir süreç. Ama biz şimdiden çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki süreçte Bingöl ve çevresine dair birçok projeyle karşı karşıya kalacağız. Desteklenebilecek her alanla ilgili projeler yapacağız. Bu anlamda ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde olarak kentimize ve çevresine katkı sağlayacak her türlü proje üzerinde duracağız."

 

Karar üniversite öğrencilerini de memnun etti

Bingöl Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerden Merve Ayaz, kararın bölge ve kent açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

 

Desteklenecek üniversiteler arasında Bingöl Üniversitesinin de bulunmasının öğrenci tercihlerini olumlu etkileyeceğini ifade eden Ayaz, kararın hayırlı olmasını diledi.

 

Murat Özcan ise Bingöl Üniversitesinin tercih ettiği için mutlu olduğunu belirterek, üniversitenin desteklenmesinin önemli bir karar olduğunu aktardı.

 

Özcan, "Bingöl Üniversitesini beklediğimden de iyi gördüm. Bingöl Üniversitesi daha önce teşviklerle desteklenmiş olsaydı, tercihlerimde daha da üst sıralarda yer alırdı. Bu gelişmeyle inşallah daha iyi sonuçlar olur ve üniversitede bulunmayan fakülteler de açılır." ifadelerini kullandı.

 

Ayşe Maya da üniversitenin desteklenmesinin bölgesel kalkınma açısından çok yararlı olacağını aktararak, tarımsal alanda önemli gelişmelerin yaşanacağını düşündüklerini kaydetti.