Bingöl'de öğrencilere 3 bin 500 bisiklet dağıtılacak

Bingöl'de öğrencilere 3 bin 500 bisiklet dağıtılacak

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında kente gönderilen bisikletlerden 50'si öğrencilere teslim edildi

BİNGÖL (AA) - Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında, Bingöl'de öğrencilere 3 bin 500 bisiklet dağıtılacak.

Proje kapsamında kente gönderilen 50 bisikletin dağıtımı dolayısıyla Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Vali Yavuz Selim Köşger, törende, sağlığa çok önemli katkısı bulunan bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bedenen ve ruhen sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını anlatan Köşger, "Bisiklet, aslında hayat dersi de veren bir alettir. Bisiklete bindiğinizde pedala basmanız lazım. Sürekli ileriye gitmenizi gerektiren bir spor aleti. Pedala basmayı, yani ilerlemeyi bıraktığınız zaman düşersiniz. Hayat da böyle" dedi.

İlerlemenin önemine işaret eden Köşger, "İnşallah daha güzel bir kuşak, daha güzel bir Türkiye için hep beraber çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Köşger, proje kapsamında kentte öğrencilere 3 bin 500 bisiklet dağıtılacağını da kaydetti.

İlk etapta gönderilen 50 bisikletin dağıtımının ardından Vali Köşger, kaskını takıp, öğrencilerle okul bahçesinde bisiklet sürdü.

Törene, Mardin Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ile İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı