Bingöl'de kış

Bingöl'de kış

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Karlıova-Erzurum Karayolu'nda çok sayıda araç mahsur kaldı- Adaklı ilçesinden Karakoçan ilçesine giden minibüs, yolun kaygan olması nedeniyle şarampole yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı

BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

İlçede etkisini sürdüren kar ve tipi nedeniyle Karlıova-Erzurum Karayolu'nda çok sayıda araç mahsur kaldı. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı ilçede, özellikle kış lastiği takmayan sürücülerin yolda kaldığı gözlendi. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarak yoluna devam ederken, kimi sürücüler de yardım gelmesini bekledi.

Tır sürücüsü Burhan Güneri, Erzurum'a gitmek için yola çıktığını belirterek, Borhane mevkisindeki rampayı çıkamadığını, bu yüzden aracına zincir taktığını söyledi.

Yaklaşık 1 saat yolda mahsur kaldığını anlatan Güneri, "Zincirleri bağladıktan sonra aşağı yolda kalan arkadaşıma yardıma gideceğim." diye konuştu.

Trafik ekipleri, Erzurum istikametine giden araçların sürücülerine kış lastiği taktırmaları ve tedbirsiz yola çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Öte yandan, Adaklı ilçesinden Karakoçan ilçesine giden Yusuf Soğanlı'nın kullandığı 12 KM 0391 plakalı minibüs, Darköprü mevkisinde yolun kaygan olması nedeniyle şarampole yuvarlandı.

Kazada yaralanan 2 kişi Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :