Bilkent'te "Bahar Rüyaları"

Bilkent'te "Bahar Rüyaları"

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen "Bahar Rüyaları" adlı konser, 25 Mart'ta Ankaralıların beğenisine sunulacak

ANKARA (AA) - Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesince, "Bahar Rüyaları" adlı konserde 25 Mart'ta Ankaralılara müzik ziyafeti sunulacak.

Bilkent Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bahar Rüyaları" adlı konser Bilkent Konser Salonu'nda 25 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak.

"Bahar Rüyaları" adını taşıyan konserde, piyanoda Cem Babacan, kemanda Mevlan Mecid, viyolada Murat Cangal ve Ece Akyol, viyolonselde Serdar Rasul ve kontrbasta Burak Noyan'dan oluşan topluluk, müzisyen "Mendelssohn'un Op.110, Re majör" piyanolu altılısını seslendirecek.

Moskova Tchaikovsky Konservatuvarından yüksek derece ile mezun olan piyanist Cem Babacan, İngiliz orkestra şefi Howard Griffiths tarafından, "Genç yaşına karşın, enstrümanında ustalık düzeyine erişmiş ve şaşırtıcı yorum gücüne sahip bir müzisyen" şeklinde nitelendiriliyor.

Bilkent'teki eğitiminin ardından İngiltere'de "Chetham's School of Music"ten mezun olan uluslararası ödüllerin sahibi keman virtüözü Mevlan Mecid ise ABD'de "Yale School of Music"te lisansüstü eğitimini sürdürüyor.

Ankaralılara müzik ziyafeti sunacak grubun diğer üyelerinden viyola sanatçısı Murat Cangal Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ece Akyol, Serdar Rasul ve Burak Noyan ise "Bilkent Senfoni Orkestrası" sanatçıları arasında yer alıyor.

Ayrıca konzertmeister Irina Nikotina önderliğindeki "Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu" konserde, "Tchaikovsky’nin Op.48, Do majör Serenad"ını seslendirecek.

Konser biletleri "https://bilet.bilkent.edu.tr"den temin edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :