Bilirkişilik Kanunu Tasarısı Genel Kurulda

Bilirkişilik Kanunu Tasarısı Genel Kurulda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "3 bin dolar gelirden, 9 bin 500 dolar gelire gelmişiz. Bu kayıp mıdır?"

TBMM (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin kişi başı milli gelirinin 3 bin dolardan 9 bin 500 dolara yükseldiğini belirterek, "Bu kayıp mıdır?" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Bilirkişilik Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesine devam ediliyor.

Tasarıya ilişkin konuşan CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Hükümete ve AK Parti'ye yönelik eleştirilerini sıralayarak, "Biz sizi mücahitlikten, müteahhitlikten, zatlarınızdan, katlarınızdan, kutu kutu, bakan bakan biliriz. Biz sizi çok çok iyi biliriz." ifadesini kullandı.

Sataşma üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Herkesin saçmalama hakkı olabilir ama bu kürsüde milletin temsilcisinin bu kadar saçmalama hakkının olacağını ilk defa görüyorum." diye konuştu.

CHP'li Yılmaz'ın, "İmam meselesini biliyoruz biz. Bilmediklerimizi söyleyin." demesi üzerine sataşma gerekçesiyle tekrar söz alan Elitaş, şunları kaydetti:

"Bütün bildiklerin buysa hepsi yanlış. O imamla olan mesele sık sık temcit pilavı gibi buraya getirilir. Yıl 2009 veya 2010, ya da 2008 olabilir. O zaman yargı vasıtasıyla, bir hakim vasıtasıyla basın özgürlüğünün önüne geçildiğinden dolayı, yayın yasağı konulduğundan dolayı bir telefon görüşmem oldu. O konuşmayla ilgili bir milletvekilinin konuşması dinleniyor. O konuşmayla ilgili 'Niye böyle yayın yasağı verdirdi' diyorum. İçeriği Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluktu. Kayseri Şeker Fabrikasında yapılan yolsuzlukları, 1 katrilyon lira, il başkanınız çok iyi bilir, o zamanki milletvekili de çok iyi bilir. O zamanki milletvekilinin de ses kayıtları var. Sonradan geldi, dinledim. O milletvekilinin elmalarla, armutlarla nasıl ilişkiler içerisinde olduklarını da çok iyi biliriz. Ama siz bunu bilmezsiniz. O günlerde Kayseri Şeker Fabrikasının yolsuzluklarıyla yaptığım mücadele benim boynumdaki önemli bir madalyadır."

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın, "Adam gibi burada söyleyeceksin insanlara imamla ne konuştuğunu" diye laf atması üzerine ise Elitaş, "Benim adam olduğumu herkes bilir de seninkini ben bilmiyorum." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Hükümet'e yönelik eleştirilere AK Parti Grubunun değil, Hükümet'in cevap vermesi gerektiğini söyledi.

- "Vatandaş desteği sayesinde güçlüyüz"

Hükümete yönelik eleştiriler üzerine söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Hükümetle AK Parti Grubunu, işlerimizi yaparken yürütmeyle yasamayı birbirinden ayırmakta hiç beis yok. Ancak biz AK Parti Grubu sayesinde güçlüyüz. Biz AK Parti Grubunun arkasındaki vatandaş desteği sayesinde güçlüyüz. Bunun böyle bilinmesi lazım." ifadesini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'ın, "Türkiye'nin 14 yılına yazık edilmiştir." sözlerine atıfta bulunan Arslan, şunları kaydetti:

"Ben bu kaybın ne olduğunu söyleyeyim. 36 havalimanı vardı, sadece 26'sı çalışıyordu. AK Parti ve hükümetleri sayesinde 55'i çalışıyor. Bu kayıp mıdır? 35 milyon yolcu taşınıyorken, 185 milyon yolcu taşınıyor. Bu kayıp mıdır? Vergi gelirlerinin yüzde 80'ine yakını faize giderken yüzde 15'lere düşmüştü. Bu kayıp mıdır? 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken 25 bin kilometre bölünmüş yol olmuştur. Bu kayıp mıdır? Hızlı treni hayal ediyorken, bugün AK Parti hükümetleri sayesinde Avrupa'nın 6. dünyanın 8. yüksek hızlı trenine sahip ülkeyiz. Bu kayıp mıdır? Marmaray Projesi bitmiştir, 150 milyondan fazla yolcu taşınmıştır. Bu kayıp mıdır? Avrasya Tüneli bitmek üzeredir. Bu kayıp mıdır? Dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor. Bu kayıp mıdır? 3 bin dolar gelirden, 9 bin 500 dolar gelire gelmişiz. Bu kayıp mıdır? Bunları kayıp sayıyorsanız evet, ancak vatandaş bunları kayıp saymadığı için desteğini sonuna kadar devam ettiriyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :