Bilirkişilik Eğitimine ZMO Damgası

Bilirkişilik Eğitimine ZMO Damgası

Bilirkişilik Kanunu gereği bilirkişilerin almak zorunda oldukları Bilirkişilik Temel Eğitimi aldığı yetkiyle birlikte Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi tarafından verilmeye başlandı.

Adalet Bakanlığınca görevlendirilen Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Şube Eğiticileri tarafından verilen eğitim kapsamında birinci, ikinci ve üçüncü grup toplam 72 kursiyer yetki belgesi almaya hak kazandı.

6754 sayılı Bilirkişi Kanunu çerçevesinde, resmi gazetede yayımlanan Adalet Bakanlığı yönetmeliğine yapılan müracaat sonrası ZMO Konya Şubesi’nin üç yıllık Eğitici Kuruluş yetkisini aldığını belirten ZMO Konya Şubesi Başkanı Celil Çalış, eğitici kuruluş olarak bilirkişilik temel eğitimine müracaat etmelerinin ve bilirkişilik görevinin kamusal bir hizmet olduğu belirtti. Çalış, “Hem mesleğimizi en iyi şekilde temsil etmek hem de adalet mekanizmasının ihtiyaç duyduğu bilgili, hakkaniyetli ve görüşü aydın kişilerin bilirkişilik konusunda söz sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Ekim ve Kasım aylarında ön kayıtları 4 sınıfta dolan eğitimlerimizi, talep doğrultusunda ileriki tarihlerde de düzenlenmeyi planlıyoruz.” dedi.

bilirkisilik-egitimine-zmo-damgasi-(2).jpg

bilirkisilik-egitimine-zmo-damgasi-(1).jpg