Bilirkişiler Derneği’nden Mimarlar Odası’na Ziyaret

Bilirkişiler Derneği’nden Mimarlar Odası’na Ziyaret

Bilirkişiler Derneği kurucu başkanı inşaat mühendisi Hüseyin Acıyan,üye inşaat mühendisi M. Erdoğan Nalçacı ve üye Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Selim Laleli Mimarlar Odasını ziyaret ederek göreve yeni seçilen yönetim kurulu başkanını tebrik ettiler.

Mimarlar Odası Konya Şube başkanı Armağan Güleç Korumaz ve ikinci başkan Ahmet Övet  ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek yeni kurulan Bilirkişiler Derneği’nin de hayırlı olmasını dilediler. Bilirkişiler Derneği başkanı Hüseyin Acıyan, Konya’da Adliye bünyesinde faaliyet gösteren bilirkişileri bir çatı altında toplamak istediklerini, 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu ile bu alanda yapılan çalışmaların daha da  önem kazandığını belirtti.  Kamu görevi gören, Hakim yardımcısı olarak yasada tanımlanan bilirkişiler mesleklerinde uzman kişiler tarafından Bölge Adliyeleri tarafından seçilmektedirler. Özel bilgi ve deneyim isteyen konularda mahkeme hakimi tarafından görevlendirilen bilirkişiler, incelemiş oldukları dosyaları, uzmanlık alanlarına göre değerlendirip bunu bir rapor halinde düzenleyerek mahkemeye sunmaktadırlar. Bilirkişilerin hazırladığı raporlar mahkeme dosyasındaki en kuvvetli delildir. Bu yüzden görev ve sorumluluklarının bilincinde hareket eden bilirkişiler olarak  bir çatı altında toplandık. 
Sıcak bir ortamda geçen görüşmede başkan Acıyan, STK’ların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerinin önemine de değindi.