Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çorum'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çorum'da

Bakan Özlü: "(Üretim Reform Paketi) Bu paketin Maliye'yi ilgilendiren kısımları da var. Ekonomi Bakanlığını, Maliye Bakanlığını ve diğer bakanlarımızla bunları paylaşıp, inşallah yıl sonuna kadar Bakanlar Kuruluna da arz edip, oradan Meclise göndereceğiz"

ÇORUM (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, üreticilerin, sanayicilerin ve yatırımcıların sorunlarını çözmek ve destek olmak amacıyla hazırlanan Üretim Reform Paketi ile ilgili, "Bu paketin Maliyeyi ilgilendiren kısımları da var. Ekonomi Bakanlığını, Maliye Bakanlığını ve diğer bakanlarımızla bunları paylaşıp, inşallah yıl sonuna kadar Bakanlar Kuruluna da arz edip, oradan Meclise göndereceğiz." dedi.

Bakan Özlü, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren TEKNOKENT'i ziyaret etti. Burada sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yapan Özlü, bakanlığın çalışmaları ve destekleri hakkında bilgi verdi.

Bakanlığının adının değiştirildiğini anımsatan Özlü, "Bakanlığımız eskiden Sanayi Bakanlığı idi. Sonra isim değişikliği yaptık. Artık bilime ve teknolojiye dayalı sanayinin bakanlığı oldu." ifadesini kullandı.

Bakanlığın ve bağlı kuruluşların üreticilere ve yatırımcılara yönelik büyük destekler verdiğini vurgulayan Özlü, iş dünyasına Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vermeleri çağrısında bulundu. Türkiye'de Ar-Ge konusunda önemli destekler verdiklerini dile getiren Özlü, "Şirketlerimiz bünyesinde Ar-Ge merkezleri kurmalarını çok istiyoruz. Çünkü çok önemli destekler var. Bugün Türkiye'de 274 Ar-Ge merkezi var. Hedefimiz bunu ikiye katlamak. İlk etapta 500'e çıkarmak, daha sonra da bine çıkarmak istiyoruz." diye konuştu.

- Üretim Reform Paketi

Üretim Reform Paketi'ne de değinen Bakan Özlü, söz konusu paketin sanayicilerin ve yatırımcıların sorunlarını çözmek ve destek olmak amacıyla hazırlandığını, "torba yasa" olarak nitelendirilebileceğini kaydetti.

Pakette çok büyük destekler olduğuna dikkati çeken Özlü, "Üretim Reform Paketi geçen yıldan beri üzerinde çalıştığımız bir paket. Burada üreticinin, üretenin, yani sanayicinin problemlerini çözmeyi amaçlıyoruz. Başta OSB'ler olmak üzere üretim yapan iş adamların karşılaştığı sorunları çözmeyi amaçlıyoruz. Bir torba kanun niteliği taşıyor aslında. İçerisinde yok yok, her şey var." değerlendirmesinde bulundu.

Paketteki desteklerden de bahseden Özlü, şöyle devam etti:

"Örneğin OSB’lerde yer alan sanayicilerimizden emlak vergisi alınmaması gibi bir maddemiz var. Üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmaları, üretime katılmaları ve bu sürede sigorta ve ücretlerinin ödenmesi gibi maddeler var. Geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanımıza da bu konuda brifing verdik. Bunun yanında sanayi arsası oluşturma konusu Türkiye'ye ciddi bir sorun. Belki Çorum'da bu konuda sorun daha az ama bazı bölgelerimizde mera olarak tapu kaydı bulunan arsanın mera vasfı kalmamış. Yine zeytin bahçesi geçiyor ama hiç zeytin ağacı yok. O tip yerler var. Biz sanayicimize kolay, hazır parseller oluşturmayı arzu ediyoruz. Bunun için de bu paketle bakanlık olarak yetki alıyoruz."

- "Yıl sonuna kadar paketi Meclise göndereceğiz"

Paket ile özel kişilerin endüstri bölgesi kurabilmesinin de önünü açacaklarını vurgulayan Özlü, "Bir iş adamı, bir yatırımcımız bin dönüm araziye endüstri bölgesi yapmak için bize başvuracak ve onay alacak. İmar planları yapılıp, altyapısı hazırlanıp sanayiciye hazır parsel olarak sunabiliyor. Dünyada bunun örnekleri var. Türkiye'de de inşallah ilk olacak." açıklamasında bulundu.

Paketin Türkiye'deki tüm sanayicilerin sorunlarının çözülmesine yönelik olduğuna işaret eden Özlü, şunları kaydetti:

"Pakette sanayicilerimizle ilgili teşvik ve destekler var. Geniş kapsamlı bir paket. Türkiye'deki tüm sanayicilerin sorunlarını çözmeye dayalı bir paket. Bunlarla ilgili çok madde var. Asıl amacımız sanayicinin sorunlarını çözmek. Başbakanımız 'sanayicinin, üretenin, yatırımcının yoluna turkuaz halı sereceğini' söylemişti. Sadece halı sermekle olmaz, iş yaparak olur. İşte halının bir parçası bu. Bunu çok önemsiyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar paketi Meclise göndereceğiz. Tabii öncelikle bizim Ekonomik Koordinasyon Kurulunda tartışacağız. Bu paketin Maliyeyi ilgilendiren kısımları da var. Ekonomi Bakanlığını, Maliye Bakanlığını ve diğer bakanlarımızla bunları paylaşıp, inşallah yıl sonuna kadar Bakanlar Kuruluna da arz edip, oradan Meclise göndereceğiz."

Bakan Özlü, daha sonra sanayici ve iş adamlarının sorularını cevapladı. Toplantının ardından yapılan görüşmede Çorum'daki TEKNOKENT'e bakanlık tarafından bir milyon 100 bin liralık ödenek gönderildiği öğrenildi.

Daha sonra OSB'deki bir ayakkabı fabrikasını gezen Bakan Özlü'ye, firma sahibi tarafından spor ayakkabısı hediye edildi.

Bakan Özlü, TEKNOKENT'teki programından önce Çorum Belediyesi tarafından Hürriyet Meydanı'nda kurulan stantta vatandaşlara aşure dağıttı.

Esnaf ziyareti de yapan Özlü'ye Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal eşlik etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :