Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Bilecik'te:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Bilecik'te:

"Bölünmüş yollar yaptık, savaş helikopterlerinden, savaş uçaklarına, gemilerine kadar bir çok proje tamamladık. Bunları mevcut sisteme rağmen yaptık. 'Bu güncel sistemi neden istemiyorsunuz' diyenler var. Bu sistem baba ile oğlunu düşman eder"- "Elbette '

BİLECİK (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bölünmüş yollar yaptık, savaş helikopterlerinden savaş uçaklarına, gemilerine kadar birçok proje tamamladık. Bunları mevcut sisteme rağmen yaptık. 'Bu güncel sistemi neden istemiyorsunuz' diyenler var. Bu sistem baba ile oğlunu düşman eder." dedi.

Bakan Özlü, Bilecik Valisi Süleyman Elban'ı ziyaret etti, şeref defterini imzaladı. Kent merkezindeki esnafla bir araya gelen Özlü, vatandaşların yanı sıra çarşı iznine çıkan 9. Jandarma Alay Komutanlığında vatani görevini yapan erlerle de sohbet etti.

Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Özlü, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki referandumun ülke için önemli olduğunu belirterek, 14 yıldır AK Parti olarak, mega projelere imza attıklarını bildirdi.

Referandumda iki seçeneğin bulunduğunu, bunlardan birinin 'evet', diğerinin ise 'hayır' olduğuna dikkati çeken Özlü, şu değerlendirmelerde bulundu:

"16 Nisan'da yapılacak bir seçim değildir, biz bir belediye başkanı, milletvekili, bakan seçmeyeceğiz. Bu referandumda iki seçenek var. 'Evet' diyenler, 'hayır' diyenler var. Biz 'evet' diyoruz. Niye 'evet' diyoruz? Çok basit. 18 maddelik bir anayasa paketi var. Bunun içindeki bir madde bile 'evet' demek için yeterli sebepleri taşıyor. İlk madde yargının bağımsız ve tarafsız olacağını söylüyor. Sizce buna 'hayır' denir mi? Bir sürü mahkemeler kuruldu, davalar görüldü, haksız yere bir sürü insan mağdur edildi. Adeta Türk adalet sisteminin ayarları bozuldu. Bu değişikle, Türk adalet, yargı sistemine yeni bir ayar yapılacak. Bu referandumda gönlünüz çok rahat olsun, ev ev, kahve kahve gezin, insanları 'evet' demeleri için ikna etmemiz gerekiyor. 'Evet' dediğimizde ne olacağını biliyoruz fakat 'hayır' denildiğinde kime faydası olacak? Statükoyu korumak isteyenler 'hayır' tarafında yer alıyor, bunun en basit açıklaması bu. Biz 14 yıldır AK Parti olarak iktidardayız, Birçok mega proje gerçekleştirdik. Bölünmüş yollar yaptık, savaş helikopterlerinden savaş uçaklarına, gemilerine kadar birçok proje tamamladık. Bunları mevcut sisteme rağmen yaptık. 'Bu güncel sistemi neden istemiyorsunuz' diyenler var. Bu sistem baba ile oğlunu düşman eder."

Bakan Özlü, TBMM'nin saat 15.00'te açıldığına işaret ederek, "Biz Meclise gidiyoruz. Meclis saat 3'te açılıyor. En erken saat 8'de yasama işlemine başlıyoruz. Ondan önce birçok prosedür var. Bizim 5-6 saatimiz en zinde olduğumuz saatlerken boşa gidiyor. Akşam 8'den sonra yasa yapmaya çalışıyoruz, gece 1-2'ye kadar devam ediyor, enerjimizi boşa harcıyoruz." ifadesini kullandı.

Özlü, Çin'in sürekli yüzde 8-10 büyüme sağladığını, Türkiye'nin de ortalamasının 5,8 düzeyinde bulunduğunu aktararak, şu görüşlere yer verdi:

"Bunun bazı yıllar eksisi, bazı yıllar da artısı olmuştur. Bu kalkınma hızını bu sisteme rağmen gerçekleştirdik. Sizden çok rica ediyorum bu paketi savunun. Bu paketin hiçbir eksiği, kusuru yok. Diyorlar ki 'Cumhurbaşkanına çok yetki veriyorsunuz', İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yetkilerden dolayı İstanbul'da üretim yapamıyor mu? Tek başına karar veriyor, yardımcılarına söylüyor, gereken yapılıyor. Elbette 'hayır' diyenler olacak, 'Hayır desek ne olur' diyecekler var. Hayır oyları da muteberdir. Saygımız sonsuz. Ama hayır oyları kimin işine yarayacak? PKK, FETÖ, DEAŞ, Kandil'e yarayacak. Biz Bilecik'ten iyi bir 'evet' çıkması için canla başla çalışmalıyız. Ben bürokraside yetiştim. Teşkilatlarla yeni tanıştım. Teşkilatlar olmazsa olmaz, kadınlarımız çok başarılı, bunu görüyoruz. Emek harcıyorlar, fedakarlık yapıyorlar, 40 günümüz var. Evet için elimizden geleni yapalım."

Bakan Özlü, daha sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :