Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Belarus’ta

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Belarus’ta

Bakan Özlü, Belarus Sanayi Bakanı Vovk ile görüştü- Bakan Özlü:- "Ekonomideki büyüme oranı ile Türkiye dünyada lider ülkelerden biri olacak"- "Türkiye’deki bilişim vadisi ile Belarus’taki teknopark arasında özel bir anlaşma yapabiliriz. Bu Türkiye ile Bel

MİNSK (AA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin ekonomideki büyüme oranı ile dünyada lider ülkelerden biri olacağını söyledi.

Özlü, başkent Minsk’te Belarus Sanayi Bakanı Vitaliy Vovk ile görüştü.

Bakan Özlü, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye’de ekonomik anlamda ciddi bir büyüme olduğuna işaret ederek, bu yılın 3. çeyreğinde yüzde 11,1 büyüme gerçekleştiğini bildirdi.

Yılın son çeyreğinde yüzde 7’ler civarında büyüme beklendiğini ifade eden Özlü, “Ekonomideki büyüme oranı ile Türkiye dünyada lider ülkelerden biri olacak.” dedi.

Bilgi Teknolojisi alanında Türkiye ve Belarus arasında önemli iş birlikleri yapılabileceğini vurgulayan Özlü, “Bu hususta Türkiye’deki bilişim vadisi ile Belarus’taki teknopark arasında özel bir anlaşma yapabiliriz. Bu Türkiye ile Belarus arasındaki en somut iş birliği alanlarından birisi olabilir.” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları (THY) ile Belarus Havayolları’nın karşılıklı sefer sayısını artırması gerektiğini söyleyen Özlü, Türk yatırımcıların Belarus’taki işlerini rahat yapabilmeleri için bunun önemli olduğunu vurguladı.

Özlü, Tarım makineleri hususunda ortak üretim ve üçüncü ülkelere satışta iş birliği yapılabileceğine dikkati çekerek, bu hususta Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde pek çok devlet desteği sağladığını hatırlattı.

Türkiye’de et ithalatının artırılacağını belirten Bakan Özlü, bu yüzden Belarus’ta Türk iş adamlarının hayvancılık sektöründe yatırım yapıp Türkiye’ye et ithalatı yapmak istediğini de aktardı.

Belarus Sanayi Bakanı Vitaliy Vovk ise Belarus’ta otomotiv sektörü ile ilgili açılan yeni sanayi tesislerinde Türkiye’de üretilen otomotiv yedek parçalarından yararlanmak istediklerini belirtti.

Vovk, “Türkiye’de çok yüksek kalitede üretim yapılıyor ve çok iyi eğitim almış iş gücü var. Türkiye ve Belarus birbirinden faydalanabilir. Gerek ortaklık gerekse üçüncü ülkelere birlikte açılma anlamında pek çok iş birlikleri yapılabilir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl yaptığı Belarus ziyaretinin ilişkilere yeni bir ivme kazandırdığını dile getiren Vovk, ağır iş makineleri, traktör ve optik tezgah gibi önemli sektörlerde ortak üretim ve iş birliği yapmak istediklerini vurguladı. Vovk, “Belarus sanayisinde kalp kapakçılarından ağır iş makinelerinin üretimine kadar pek çok alanda Türkiye ile iş birliği yapmak, ortak ürün geliştirmek gibi konular gündemde ve ilgimizi çekiyor.” şeklinde konuştu.

Vovk, Altay Tank projesi için de iş birliği yapabileceklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :